Uitverkocht

The Opposites + De Jeugd Van Tegenwoordig + Dj Willy Wartaal (AKA The Junkies)


Het concert van The Opposites + De Jeugd Van Tegenwoordig is uitverkocht. Naar verwachting komen er na 0:00 uur kaarten beschikbaar voor de afterparty met Dj's Willy Wartaal + Caz + Phenc


+ dj's CAZ & Phenc


Tijdschema:

21:15   De Jeugd Van Tegenwoordig
22:15   The Opposites
23:15   Dj's Caz & Phenc
00:30   Dj Willy Wartaal
02:30   Dj's Caz & Phenc

Zow eej! De mannen van "Watskeburt?!" , "Dom, Lomp en Famous" én "Kom op Konijntje Kom maar Wiebelen Wiebelen" samen op één avond, dat wordt geheid feest. Koetjesrepen in je Buik!

 

"Ik ben dom lomp en famous, ik ben dom lomp en famous, ik ben dom lomp en famous, bitches zitten aan mijn penis".
The Opposites zijn terug!  In 2005 debuteerde The Opposites, toen nog tieners, met het briljante album "De fik erin". De eerste single, "Fok Jou", komt hard aan. Het is een nummer waarop Willy en Big2 spelen met het gegeven dat Willy half Antilliaans is en Big2 honderd procent Nederlands. Over en weer confronteren ze elkaar met vooroordelen en zo presenteert het duo zichzelf, onbedoeld, op zeer actuele wijze (denk aan de nieuwe regels ten aanzien van Antilliaanse jongeren, bedacht door minister Pechtold en Verdonk) aan het Nederlandse publiek. 

Inmiddels zijn de heren geen tieners meer en kreeg het nieuwe album dan ook de titel "Begin Twintig". Luister en beleef hoe het levenspad van deze talentvolle mc's zich vertaalt naar confronterende maar verassend eerlijke muziek. Van keihard raggen tot introspectief wegdromen en het pittig de les lezen van concullega's. Muzikaal maar ook tekstueel opereren de jongens achter de hits "Slaap, Geen Klasse, Geen Style" en "Wat Wil Je Doen" op het scherpst van de snede. Het vunzig feestelijke "Dom Lomp & Famous (ft. Dio & Willie Wartaal) wordt grijsgedraaid en terecht! The Opposites staan altijd garant voor een groot feest, kom het met ze mee vieren!

 

P. Fabergé, Willie Wartaal en Vieze Fur zijn eindelijk terug! Na de megahit "Watskeburt" en straathit "Shenkie" is het straks "Hollereer" dat de klok slaat. Zo heet namelijk de nieuwe single die begin april uit komt, gevolgd door het album "De Machine" op 25 april.

Over wie de term Watskeburt?! heeft bedacht zijn de meningen verdeeld. Opgezwolle gebruikt de term in 2003 al voor het eerst op hun single Tjappies en Mammies. Volgens de website 3voor12.nl is het rapper Heistrocker van de groep FTG die verantwoordelijk is voor de populaire kreet. Rappers P. Dronq (Pepijn Lanen alias Pepijn von Bièreliér), Vieze Fur (Freddie Tratlehner alias Freddie van Nazareth) en Willie Wartaal (Olliçio Locadia alias Olliçio KoBoï Moderno) maken deel uit van het Amsterdamse hiphopcollectief De Spaarndammerbuurtkliek. Onder de naam De Jeugd Van Tegenwoordig gebruiken ze in hun track Watskeburt?! meer grappig klinkende, zelfbedachte woorden, op muziek gezet door Bastian (onder de naam De Neger des Heils Majoor Vlosshart). Ze verspreiden een uitgebreide versie van het nummer via internet. Watskeburt?! groeit uit tot een internethype. Kees de Koning van het label Topnotch contracteert De Jeugd Van Tegenwoordig en brengt Watskeburt?! uit op single. Het plaatje belandt op de eerste plaats in de hitparade en van de ene op de andere dag is De Jeugd Van Tegenwoordig een veelgevraagde act.

Het nummer Watskeburt wordt in de zomer uitgebracht in Engeland en Duitsland, op respectievelijk de labels EMI/Virgin en Superstar. Watskeburt is daarmee het eerste Nederlandstalige lied dat onvertaald in Engeland wordt uitgebracht.

In samenwerking met TMF wordt een wedstrijd uitgeschreven voor een videoclip bij de single Shenkie. Pepijn Lanen is daarnaast nog vast panellid van het televisieprogramma Doe Maar Normaal én is hij de man achter Le Le, een ironisch electroproject samen met beatmaker Rimer London en illustrator Parra. Van Le Le verscheen eind februari het album Flage. 

Willie Wartaal is goed bezig! Niet alleen heeft hij zijn eigen talkshow Wartaal bij de omroep BNN en presenteert hij samen met Horace Cohen Villa Life, het kinderochtendprogramma van de VPRO waarbij ze rubrieken aan elkaar praten en kinderen ontvangen in de studio, ook muzikaal lopen er diverse succesvolle projecten. Willy Wartaal scoort samen met rappers Spacekees, Darryll, Heistrockah, The Opposites en Art Officials onder productionele leiding van The Partysquad een hit met de single "Wat Wil Je Doen". Het nummer hoort bij de soundtrack van de speelfilm Het Schnitzelparadijs. Momenteel heeft hij met producer Arjuna Schiks onder de naam Aka The Junkies een clubhit met de geïmproviseerd tot stand gekomen track Konijntje. De DJ carriere van Wartaal krijgt daarmee weer een lekkere boost en vandaar dat de man ons vannacht tot in de late uurtjes ons gaat verwennen met de lekkerste electro beats!