Afgelast

Eddy Grant (cancelled)


Helaas zijn de laatste concerten van de Eddy Grant Tour volgens het bericht dat wij ontvingen van het management van de artiest "wegens logistieke redenenen" afgelast. Kaarten kunnen worden teruggebra


and the Frontline Orchestra. "The Reparation Tour"


reggae pop
80's Mega Hits: "Electric Avenue", "Gimme Hope Joanna", "I Don't Wanna Dance".


Al op 17-jarige leeftijd liet de in Guyana geboren Eddy Grant in het muzikale wereldje voor het eerst van zich horen. In 1965 richtte hij de band The Equals op en een aantal jaar later scoorde de groep hun eerste hit in de Engelse charts. In de volgende twee decennia scoorde Grant onder zijn eigen naam ook nog een dikke rij hits die grote invloed hadden op de popmuziek. Grant vermengde rock, reggae, funk, deep roots, pop en disco op zijn geheel eigen manier, met als resultaat onder andere de knallers 'Electric Avenue', 'Living on the Frontline', 'I Don't Wanna Dance' en 'Gimme Hope Jo'anna'. Hoe vrolijk sommige van die tracks ook klinken: de teksten van Grant staan vaak bol politiek geëngageerde teksten die maatschappelijke problemen aankaarten. Mede daarom bleek Grant een inspiratie voor acts als UB40, Sting, The Stones en zelfs The Clash.
Deze show in Eindhoven wordt het allereerste optreden van Grant ooit in Nederland. Geheel terecht dus dat we mogen spreken van een unieke gebeurtenis!