Afgelast

GZA (VERPLAATST NAAR 18-11)


Het concert van GZ wordt verplaatst naar 18-11. Kaarten blijven geldig voor deze nieuwe datum, of kunnen (vanaf 7 juni) worden teruggebracht bij de voorverkoop adressen waar ze gekocht zijn.


+ Sunz of Man (Shabazz the Disciple & Hell Razah) + dj Sueside + Sluwe Voszz


Hiphop liefhebbers opgelet! GZA gaat vanavond zijn legendarische album Liquid Swords (uit 1995) live performen!

Hij komt niet alleen want Shabazz the Disciple & Hell Razah zullen ook nog samen een show Sunz Of Man show weg geven.

Zij worden ondersteund door Wu-Tang DJ Sueside.

In 1993 debuteert the Wu-Tang Clan met ‘Enter the Wu-Tang’ (36 chambers), een door de critici vol lof ontvangen album en een groot commercieel succes. Naast Method Man is the GZA de enige mc met een solonummer op deze plaat. ‘Enter the Wu-Tang’ wordt nog steeds door zowel fans als de critici gezien als een meesterwerk en GZA wordt door velen van hen gezien als de beste mc van the Wu-Tang Clan.

Als jonge mc maakt de in Brooklyn geboren Gary Grice (nu beter bekend als the GZA/Genius) deel uit van de formatie All in Together Now. Deze groep bestaat naast ‘the genius’ himself uit zijn twee neven Robert Diggs en Russel Jones, die later als Ol/ Dirty Bastard en RZA door het leven zouden gaan. In 1990 komt het debuut ‘Words from a Genius’ van All in Together uit op Cold Chillin’Records. Tegen de verwachting van de platenmaatschappij in flopt het album genadeloos.

Gedesillusioneerd komen de drie rappers weer bij elkaar en besluiten de muziek te maken die zij echt willen maken, dit keer zonder naar de pijpen te dansen van de platenmaatschappij. Ze noemen hun groep the Wu-Tang Clan, gebaseerd op de film Shaolin v. Wu-Tang. Onder deze naam brengen ze diverse getalenteerde mc’s bij elkaar. Grice noemt zichzelf vanaf dat moment GZA (spreekt uit als djizza: het geluid dat je hoort wanneer je het woord genius scratcht), Diggs wordt RZA (rizza) en Jones wordt the Ol’ Dirty Bastard (een karakter uit de Kung-Fu film ‘Ol’Dirty & the Bastard’).

Na het succes van ‘Enter the Wu-Tang tekent GZA in 1995 een solodeal bij Geffen Records en in hetzelfde jaar wordt ‘Liquid Swords’ gereleased, geproduceerd door RZA en met veel gastoptredens van Wu-Tang Clan leden. Dit album wordt als snel gezien als één van de beste rapalbums aller tijden.

Op zijn optredens op de albums van The Wu-Tang Clan na blijft het daarna tot 2002 stil rond GZA. In dat jaar brengt hij zijn tweede solo-album ‘Legend of the Liquid Sword’ uit. In 2005 laat hij opnieuw van zich horen, nu in een samenwerking met DJ Muggs (producer van Cypress Hill) op het album ‘Grandmasters’. Een album dat overal kon rekenen op lovende kritieken.

In 2008 is GZA terug in Europa met zijn Liquid Swords tour. Tijdens deze tour wordt hij bijgestaan door o.a. Sunz of Man en Dj Sueside..