Epica + Agua de Annique


Let op! Epica zal vanavond een speciale pyro show doen! Spektakel gegarandeerd!


+ Lolly Jane BlueEpica

Waar een klein landje niet groot in kan zijn: Nederland heeft een prima reputatie als het aankomt op gothicmetal, niet in het minst vanwege de band die vanavond met een spectaculaire pyro show op de planken van de Effenaar staat: Epica!! De band rond zangeres Simone Simons wordt vaak in een adem genoemd met genregiganten als Within Temptation, After Forever en Nightwish. En niet onterecht! Epica werd in 2002 opgericht door oud After Forever gitarist Mark Jansen. En vanaf dat moment rees de ster van Epica snel. De groep staat garant voor overweldigende liveshows (wie er nagenoeg een jaar geleden in de Effenaar bij was, kan het beamen!!) en komt ook deze avond in vuur en vlam naar de Effenaar. In de maand september doen ze nog een uitgebreide Zuid-Amerikaanse tournee. Daarna doen ze voorlopig maar drie shows in Nederland, waarvan één in de Effenaar! Komt dat zien!  


Agua de Annique

De stem en het gezicht van de frontvrouw van Agua de Annique zal menig muziekliefhebber waarschijnlijk bekend voorkomen. Jarenlang was Anneke van Giersbergen hét gezicht van The Gathering. Vorig jaar maakte Anneke bekend dat haar wegen scheidden met die van The Gathering. Niet veel later dook het nieuws op dat ze bezig was met een nieuw project: Agua de Annique. Het debuutalbum 'Air' is inmiddels een jaar oud en is, om het even clichématig uit te drukken, een juweeltje. Minder hard dan het werk van The Gathering, maar wel zo spannend, fris en sfeervol. Muziek waarmee Agua de Annique je ook live genadeloos inpakt!


Lolly Jane Blue

Lolly Jane Blue zorgt misschien voor de meest dromerige klanken van de avond. Deze Arnhemse zangeres brengt folk gemengd met avontuurlijke electronica en een vleugje gothic. Liefhebbers van Kate Bush gaan dit zeker op prijs stellen! 'Een postmodern muzikaal sprookje', zo werd de muziek van Lolly Jane Blue eerder omschreven. Laat je verrassen!