Stream of Passion


multinational progressive/art/metal


+ Morning


Een bezige bij is het, Arjan Lucassen. Aan het rijtje Ayreon, Vengeance en Ambeon of Star One voegde hij in 2005 met dikke letters Stream of Passion toe. Een band die onstond nadat de samenwerking bij de opnames van Ayreon's album 'The Human Equation' tussen Lucassen en de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio zo goed beviel, dat er wel een vervolg aan móest komen.
Samen met een internationaal gezelschap aan topmuzikanten pende Stream of Passion in het oprichtingsjaar de plaat 'Embrace the Storm' vol. En niet veel later volgde een zegereeks deze aparte progressieve metalband langs vele concertpodia en festivals. Inmiddels zijn hebben er nogal wat veranderingen in de line-up plaatsgevonden, maar toch is Stream of Passion nog meer dan levend. De dame en heren zijn hard in de weer met nieuw materiaal en deze avond duiken ze vol passie het podium op van de Effenaar. Een aanrader voor iedereen die materiaal van Within Temptation, Evanescence, the Gathering, Lacuna Coil en Ayreon kan waarderen!  

Morning
Catchy, maar ook bombastische muziek, sterke vrouwenzang, beukende metal, atmospherische interludes, een progressief randje en spannende breakdowns: Morning heeft het allemaal! 
Dit bleef niet onopgemerkt: Morning tekende een platencontract bij Black Lotus Records, het label dat in 2005 debuutalbum Hour of Joy wereldwijd uitbracht. Opnieuw kwam de band in een wervelwind van zeer positieve recensies, tours in Nederland, België en Duitsland met onder andere Epica en The Old Dead Tree, interviews, supports voor bands als Delain, My Dying Bride, Stream of Passion en Therion, optredens op (inter)nationale festivals en in nog meer zalen! Met nieuwe drummer Jim van de Kerkhof laat Morning ook in 2008 merken dat de storm nog altijd niet is gaan liggen!