Nile + Grave + Severe Torture


death metalBelphegor zou oorspronkelijk ook in deze package zitten, maar zijn uit de tour gestapt. Severe Torture vervangt hen.


+ Omnium Gatherum


Twee toppers en absolute zwaargewichten uit de death metal scene op één avond, wat wil je als liefhebber van het brutere werk nog meer? Nile én Grave gaan er vanavond vol gas tegenaan met hun monsterlijk heftige en technische death metal. En dan nemen ze ook nog eens Omnium Gatherum en Severe Torture mee!

Het Amerikaanse Nile gooit sinds halverwege jaren negentig hoge ogen met hun mix van extreem snelle en technische riffs en chops en invloeden uit de Egyptische mythologie. Met hun unieke sound lijken ze zowat alles en iedereen te overklassen die ook maar een beetje hetzelfde doel nastreeft. De berg overweldigende cd-recensies die Nile weet te genereren is immens. Hun laatste studioplaat 'Ithyphallic' (wat zoveel betekent als 'het hebben van een erectie') uit 2007 is er ook weer zo eentje die het je doet duizelen en die inderdaad de fallus van menig metalliefhebber zal doen laten stijgen. En wacht maar eens tot je ze live aan het werk ziet! Tip: ga niet te dicht bij je buurman staan deze avond!  

Zeggen we net dat Nile alles en iedereen overklast; nou, het Zweedse Grave kan er ook wat van! Precies twintig jaar geleden zag deze band het levenslicht en begin jaren negentig debuteerden ze op overtuigende wijze met 'Into the Grave'. Het album werd een 'instant classic' op het gebied van death metal en ontvouwde al meteen waar dit gezelschap goed in is: het maken van überbrute death metal waarin het beste van bands als Entombed, Dismember, Cannibal Corpse, Obituary en natuurlijk Nile lijkt samen te komen. Je bent gewaarschuwd: de kans op een flinke 'Ithyphallic' is bij het bekijken en beluisteren van deze Zweedse ravissanten minstens zo dik aanwezig als bij het concert van Nile! Dat wordt flink eieren eten voorafgaand aan deze ultravette package!