Mad Sin


Mad Sin bestaat 20 jaar!


+ Red Zone Cuba


Mad Sin werd al in 1987 in Berlijn opgericht door Köfte, die zojuist van school was gestuurd. Samen met gitarist Stein en Holly, sinds 4 weken de trotse bezitter van een basgitaar, was het de eerste periode een kwestie van de goedgezindheid van enkele underground bareigenaren en overdag werd op er straat gespeeld. Als complete groentjes in de muziekindustrie tekenden de mannen in 1988 een record deal met een dubieuze onderwereld-figuur uit Hamburg, maar ondanks de zakelijke ondeskundigheid is dit album wel een klassieker geworden in de psychobilly scene.

Gelukkig droegen de energieke live-shows bij aan hun naam en faam en op die manier kwam de band ook in contact met het indie-label Count Orlock, dat hun masterpiece ‘God save the Sin’ uitbracht. Dit album is een krachtige verzameling van de sound waarmee Mad Sin definitief haar naam heeft gevestigd: Rockabilly, Punk Rock, classical Hardcore and a lot of Psychobilly.  

De explosieve live-show en een imposante frontman in de persoon van Köfte bezorgen de band een wereldwijde aanhang en fanschare. Ook vanuit de muziekbusiness werd dit opgemerkt en dit leverde de band in 1998 een deal op met Polydor.  Het album 'Sweet and Innocent? ... Loud and Dirty!!!' werd opgenomen in een studio op het eiland Malta en bracht de band weer een stap verder, met oa airplay en spots op de grotere zomerfestivals. Desondanks was de relatie met Polydor van korte duur: een major label en een alternative, underground band gaan niet goed samen. Met een fijne afkoopsom werd de relatie beëindigd en ging de band verder, inmiddels uitgebreid met een 2e gitarist in de persoon van Tex Morton.

Na intensieve tournees over de hele wereld, inclusief Japan en de USA, kwam de band in 2002 sterk terug met het album ‘Survival of the Sickets’ dat uitkwam op People Like You Records. Ook in diverse side-projecten zijn de bandleden actief, maar het Mad Sin bloed stroomt toch het sterkst. In de herfst van 2005 heeft Mad Sin het studio-album 'Dead Moon's calling' uitgebracht, dat door de critici met veel respect is ontvangen. In 2007 bracht de band in het kader van hun twintig jarige bestaan een best-of-dubbel-album uit en deze wordt nu gevolgd door een spectaculaire tour