African Reggae Festival: o.a. Jampara and the Batalion (Burundi)


feat. Burundi Drummers + Strawl & Fiyah Blaze + Sams (solo act) + United Sounds


Uit de samenwerking tussen Ras Jampara en Aston ‘Familyman’ Barett, leider van The Wailers, ontstond eind 1993 een nieuwe reggaeband. Jampara & Batalion begon met vijf leden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een band met acht tot tien muzikanten. Ze spelen sublieme roots-reggae en treden daarmee in de voetsporen van Bob Marley.

Jampara was zelfs de eerste zanger die na Bob Marley met The Wailers tourde. In 1995 gaven Jampara & Batalion hun eerste concert, samen met Burning Spear in Paradiso. Het eerste album Free like a Bird werd in Jamaica opgenomen en in 1999 uitgebracht. De opvolger Behind the Sun is net afgerond. Het motto van Jampara, ‘fire in the wire, man!’, belooft veel goeds voor de liveshow. Grijp je kans en mis the fire niet!

Sams is een soloact op de ngoni.

United Sounds is een uit Tilburg afkomstige Roots & Culture Reggae SoundSystem die iedereen aan het dansen brengt. Naast de messcherpe reggae selectie, afgewisselt met opzwepende dancehall & dubplates, word er door de DJ ook de instrumentale B-kant van de singles gedraaid. Deze instrumentale riddims worden gebruikt door de zangers(-essen) om op te chanten te toasten en te zingen. United Sounds is DJ, MC, RasDré & Rob-A-Dub, zangers Kenny B & Irieginal Abraham en zangeressen Sista Taki & Sista Redlock.