Zoot Woman


electro rock


+ Mur Du Son


Zoot Woman
Zoot Woman onstond midden jaren '90 als instrumentaal project van oprichters Adam Blake en Stuart Price, waarna in 1999 Jonny Blake het duo kwam versterken. Met de komst van Bee Hatherley in 2004 is de line-up sindsdien ongewijzigd.

De band wordt door velen beschouwd als een van de belangrijkste pionieers van de electroclash. Met de komst van Jonny heeft de band zich gedistantieerd van het instumentale materiaal en is het zich gaan richten op songs die het midden houden tussen frisse rock, new wave en electro. Hier en daar hoor je Soulwax, dan weer Duran Duran, maar ook een Felix da Housecat of een The Cure komen om de hoek kijken. 

Stuart en Price hebben zich tevens verdienstelijk gemaakt voor acts als Madonna, Scissor Sisters en producers als Felix da Housecat en Pete Tong.Momenteel legt de band de laatste hand aan de in het voorjaar van 2008 te verschijnen derde album.

 

Mur Du Son
Voorprogramma is het Eindhovense Mur Du Son dat binnenkort hun debuut-ep 'Lipstick Fairytales' uitbrengt. Deze electrorockband, vier heren en één dame, grooven in het straatje van Vive La Fête, Kraftwerk en Moloko. Of zoals ze het zelf zo mooi in het Frans zeggen: ‘Caressant et gentil, intense, ingénieux et musical, touchant directement ton organe groove!’