Blood Red Shoes + The Sugarettes


The New Wave of British Cool Rock!


Imponeren tijdens London Calling, de show stelen in een uitverkocht Paradiso en de blits maken op Eurosonic, Blood Red Shoes zijn lekker bezig!

Met hun ongecompliceerde mix van rauwe punkrock, catchy britpop en een dosis zelfvertrouwen trekt het duo uit Brighton ten strijde. Denk aan het negatief van The White Stripes, man achter het drumstel, vrouw in de frontlinie op gitaar en zang.

Eigenlijk zijn Laura-Mary Carter en Steven Ansell twee punkers die niet zoveel ophebben met het wel en wee van de muziekindustrie. Blood Red Shoes is een democratie die met passie en toewijding liedjes maakt en die met zoveel mogelijk enthousiasme aan het publiek te brengen, aldus de bio. Ze willen iets betekenen. Een indie band worden ze liever niet genoemd.

Luister de MySpace hit “You Bring me Down” en je voelt het…dit duo is er helemaal klaar voor!


The Sugarettes

En wat denk je van onze eigen Sugarettes? Sinds de release van het debuutalbum "Love and other Perversities" lijkt het ze voor de wind te gaan. De recensies zijn lyrisch, zo noemt OOR het debuut "fantastisch debuut van een band met durf, lef én ongelooflijk veel talent". De nieuwste clip is inmiddels te bewonderen op Youtube.

De lef zit hem voor een groot deel in de brede muzikale waaier die The Sugarettes ten toon stellen. Hoewel in eerste instantie bands als Sonic Youth en Pixies in de gedachten opkomen, kom je er al snel achter dat de band zich veel breder orienteert. De band is rauw, sleazy, maar lief tegelijk. De lef zit hem ook in de de manier waarop de band haar zaken aanpakt. We willen naar Engeland? Dan gaan we toch naar Engeland! Zo deed de band afgelopen najaar een korte tour met drie bevriende bands in Engeland.

Ook in het clubcircuit beginnen The Sugarettes mee te tellen. Onlangs mochten ze twee keer het voorprogramma verzorgen voor Air Traffic en in januari traden ze aan tijdens Noorderslag.

Wij geloven helemaal in dit suikerkwartet en zijn ervan overtuigd dat jij na deze show ook niet anders kan dan roepen: I fuckin love it!