Koninginnedag festival


lokatie: Effenaar Parkterras, lekker aan het water.


Robert Armani (USA) + Acid Junkies + Lady Aida + The Bellrays (USA) + Big John Bates & The Voodoo Dollz (CAN) + The Horse Company + Hospital Bombers + Emotional Elvis + Quick & Brite + The LongmenRobert Armani - 22:00 uur - 0:00 uur

Als er iemand is die weet wat techno en acid betekenen is het wel ROBERT ARMANI. Deze godfather uit Chicago tekende immers voor de klassieker 'Circus Bells' die menigeen klakkeloos mee kan fluiten als hij hem draait. Labels als Djax-up-Beats en ACV bezorgden hem ook in Europa een solide naam. Onlangs kondigde hij aan met een nieuw label te starten waarop naast klassiekers nieuw werk zal verschijnen. Zijn dj-sets kenmerken zich door een enorme hoeveelheid platen in korte tijd waar de draaitafels flink warm van gaan lopen!


Acid Junkies - 21:00 uur

Het begint een fijne tradtie te worden. Vanavond voor de negende keer op rij een knallende Koninginnedag-live set van de Acid Junkies! Het Eindhovense duo de ACID JUNKIES zijn grote fans van de acidhouse, met zijn borrelende blubbersounds uit de klassieke Roland TB 303. De acid van toen koppelen ze aan de techno van nu, afgewisseld met uitstapjes naar electro en EBM. Het tweetal geldt als één van de langst actieve, beste en meest vooruitstrevende acid/acidtechno-producers ter wereld, en brengen volgens traditie de Eindhovense Koninginnedag tot een absoluut kookpunt!


Lady Aida - 20:00 uur

De Eindhovense LADY AïDA draagt niet voor niets de titel First Lady van de Nederlandse techno scene. Ze zit dit jaar precies 23 jaar in het DJ vak, en is in al die jaren geen millimeter geweken van haar idealen. Op de playlist van Lady Aïda staan maar liefst zes edities Lowlands. Daarnaast bezoekt de First Lady met regelmaat het clubcircuit van Nederland en Europa. Rebelbass is de trotse vlag waaronder Lady Aïda al vele jaren haar voorliefde voor underground-dance etaleert in haar Rebelbass clubavonden en op het Rebelbass weblog bij de popmuzieksite van VPRO. Vanaf de beginjaren negentig heeft Aida al veel van haar buitenlandse helden naar Nederland gehaald en de techno met een onstuitbaar enthousiame in Nederland gepromoot. Het eerste optreden in de Effenaar van Robert Armani vond plaats op een van de legendarische Fluid avonden van Lady Aïda in de Effenaar (1994-2004).


Quick And Brite (live) - 19:00 uur

QUICK & BRITE heten in het dagelijks leven Toni Little en Mike.TV. Twee hardwerkende mannen uit Nederland die zowel op plaat als op het podium fantasievolle en rauwe, dansbare electronica en techno uit hun apparatuur persen. Sinds de release van hun album Young Urban Professionals zijn ze vooral bezig geweest met andere zaken. Zo remixten ze werk van Bastian, deden mee aan projecten als de Chet Baker SessiONs en een Ringtone concert en waren daarnaast bezig met diverse andere projecten binnen de muziek en visuele media. Begin 2007 werd de Q&B 12inch Predator uitgebracht. Behalve de headbanging electro van het origineel bevat de 12inch remixes door het Ierse talent Deadbots, Comtron a.k.a. Bastian en KidGoesting.
 


The Longmen - 18:00 uur

THE LONGMEN is het super intense samenwerkingsverband tussen DJ Hank Long (o.a ALRT, Rare Records) en Dj U-man (Effenaar, The Clash). Deze twee boomlange kerels vonden in elkaar de ideale muzikale partner voor hun denderende back-to-back mix van new rave en rockende, knetterende electro. Denk aan de veste shizzle van Klaxons, Justice, Shit Disco, Digitalism, Boys Noize, CSS, Simian Mobile Disco, Goose en twee enthousiast springende mannen achter de decks.
 


The Bellrays - 17:00 uur

THE BELLRAYS is een formatie rond soul diva Lisa Kekaula die vaak wordt omschreven als een op hol geslagen Tina Turner met The Stooges als stevig rockende begeleidings band.

Lisa Kekaula is ook de zangeres op de Basement Jaxx hit “Good Luck”. Maar laat dat zeker niet de enige reden zijn om dit spetterende concert mee te maken. Het Amerikaanse kwartet The Bellrays, afkomstig uit Los Angeles, is namelijk een bijzondere band. De nummers kunnen de ene keer wat meer naar soul neigen, om het volgende moment keihard rockend uit te halen. Live zijn ze een ware sensatie! De ijzersterke riffs en de tomeloze energie spatten van het podium. Het is vooral Lisa die als een bezeten soul diva het publiek opzweept. The Bellrays zijn iedere keer weer in staat om het publiek in vuur en vlam te zetten.


Big John Bates & The Voodoo Dollz - 16:00 uur

BIG JOHN BATES & THE VOODOO DOLLZ uit Canada combineren de twee favoriete geneugten van hun fans: rockabilly en sex! De band doet dan ook zijn uiterste best om ze beiden te bevredigen. Tijdens hun concerten worden swingende rockabilly romps gecombineerd met een voodoo-thema burlesque show. Geen wonder dat ze een zeer gewaardeerde act zijn geworden op de festivals en in de clubs. 


The Horse Company - 15:00 uur

Rond koninginnedag 2007 was daar ineens het titelloze debuut van THE HORSE COMPANY. Een kruising van rootsrock en indiepop, enerzijds sprankelend en hitgevoelig, anderzijds overdonderend en compromisloos. De verschillende muzikale invloeden zijn zeer uitgebreid, maar je kan The Horse Company omschrijven als een mix van bands als Wilco, Kings of Leon, Lemonheads, Buffalo Tom en Band of Horses. Omdat het nooit te laat is een mooie plaat te ontdekken, en omdat soms het kwartje pas valt nadat je een band live hebt zien spelen is The Horse Company vandaag de niet te missen band.

 


Hospital Bombers - 14:00 uur

Klinkt ruig en gemeen, die naam HOSPITAL BOMBERS. Maar toch is deze band uiterst aaibaar en is ironie het handelsmerk. Van Hospital Bombers krijg je een optreden vol vlotte, compacte en lekker in het gehoor liggende popliedjes, verzorgd maar niet té netjes. Hospital Bombers, zonder "the", spelen, volgens de popencyclopedie, "lo-fi indiepop met sixties-invloeden". Zelf zouden ze daar graag "protestsongs tegen liefdesverdriet" met "stadionrock aspiraties" aan willen toevoegen. Gedragen, bij vlagen hysterische liedjes van niet veel meer dan 3 akkoorden over de liefde & het leven.

Emotional Elvis - 13:00 uur

Met liefde voor muziek en een knipoog naar de gehele pophistorie brengt EMOTIONAL ELVIS, zowel op CD als op het podium, een vreemde maar lekkere verzameling liedjes. Emotional Elvis laat zich qua stijl moeilijk omschrijven. Het golft een beetje heen en weer tussen de Nederlandse variant van The Bloodhound Gang en een continue van stijl wisselende feestband. Een countryfeestnummer, een breakdance hit, terug naar de Neue Deutsche Welle: niets lijkt te gek voor de groep Emotional Elvis, het geesteskind van de Eindhovense studioknutselaar Michel Geelen. In de recensie van het laatst uitgebrachte album 'Sounds Like Music' werd Emotional Elvis dan ook een kameleon genoemd. De band lijkt de aanstekelijke liedjes tamelijk makkelijk uit de mouw te schudden en heeft de oogkleppen gelukkig ver weg verstopt.