Koninginnenacht festival: Techno, Rock en Indie!


Let op! Voor slechts € 15 koop je een kaartje voor het concert van Beef + het complete Koninginnenacht festival!!


Grote zaal: Jay Denham (Detroit, USA) + Fanon Flowers (Chicago/Detroit, USA) + El Greco + Robob (Dommelvallei, PACT) Kleine zaal: Repomen (feat. member of Peter Pan Speedrock) + A Sonic Ensemble + dj'


Dance en Eindhoven zijn tijdens Koninginnedag onlosmakelijk verbonden en deze smaakvolle combinatie geniet grote bekendheid bij dance-liefhebbers uit alle windstreken. Evenals vorig jaar begint Koninginnedag weer op volle kracht in de Effenaar, wanneer in samenwerking met DommelVallei, de organisatie achter PACT Festival, het Koninginnenacht Festival plaatsvindt.
Naast dance in de grote zaal komen ook de rockliefhebbers flink aan hun trekken met in de kleine zaal een mooie mix van garagerock, stoner en indie!


Robob

Vanavond kun je genieten van een hele speciale line-up. Als Beef de laatste akkoorden heeft laten klinken is het ‘Eindhovens-Trots-in-Bange-Dagen’ Robob die de overgang naar een niet te missen techno-spektakel verzorgt. Deze vaste kracht van DommelVallei weet als geen ander geleidelijk, maar met vlijmscherpe precisie de reggaebeats van Beef om te buigen tot de lekkerste technobeats. En daarmee markeert hij het begin van een avond die liefhebbers doet watertanden. Want na Robob kun je achtereenvolgens genieten van niemand minder dan Fanon Flowers (USA), El Greco en Jay Denham (USA). Kortom, techno van de bovenste plank!


Fanon Flowers

Fanon Flowers ademt Chicago House en Detroit Techno. Zijn muziekstijl wordt ook wel omschreven als de perfecte mix tussen funky techno en warme soulvolle house. Sinds het midden van de negentiger jaren brengt hij onder zijn alias ‘Mode Selector’ werk uit op diverse gerenommeerde labels waaronder Planet E, Reference, Konsequent, Sheep, E-Com, Holtzplatten en Astralwerks. Zijn eigen label ‘Mechanisms Industries’ is een toonbeeld geworden van zijn unieke, creatieve en funky benadering van techno en geniet een grote waardering van collega-artiesten als Jeff Mills, Surgeon en Adam Beyer. Zelf beschouwt hij zijn optreden op het eerste Detroit Electronic Movement Festival, dat meer als een miljoen (!) bezoekers trok, een mijlpaal in zijn carrière. Fanon Flowers tourt momenteel door Europa en vanavond is zijn premiére op Nederlandse bodem.


El Greco

En waar Detroit Fanon Flowers en consorten heeft, heeft Eindhoven El Greco! Deze mede-oprichter van Minimal Eindhoven is sinds 2005 een resident en drijvende kracht van DommelVallei. En daar heeft hij weer alle ruimte gevonden om zich met volle overgave te storten op waar zijn hart snel, sneller, het snelst van gaat kloppen: Detroit Techno! El Greco combineert een unieke platenkeuze met een loepzuivere mixtechniek en produceert een sound die, wanneer je hem eenmaal hebt gehoord, je niet meer los laat. Horen is geloven. De tijd is meer dan rijp voor dit best bewaarde geheim uit de Eindhovense Technoscene.


Jay Denham

En als laatste in deze illustere rij van grote artiesten: Jay Denham. Als techno pionier uit Kalamazoo (Michigan) brak hij midden jaren negentig door met releases op zijn label Black Nation en gerenommeerde labels als Tresor Berlin, Fragmented, Disko B., en niet te vergeten de klassieker ‘Fade to Black’ op Fragile, het sublabel van Transmat, van Derrick may. Als DJ knalt hij letterlijk door de speakers met een ziedende mix op drie platenspelers van stevige maar doordachte funky technoplaten, niet voor niets was hij jaren headliner op Tribal Gathering, en vertoont hij zijn kunsten op events als de LoveParade, Sonar en nu dus eindelijk in de Effenaar.

Kleine zaal


Repomen

Repomen
Op veler verzoek terug in de Effenaar! Na een spetterend debuut in november als opener voor Hermano komt Eindhovens loudest de trommelvliezen opnieuw op de proef stellen!
Repomen is het resultaat van een samenwerking tussen enkele prominenten uit de Eindhovense Stonercity scène. Men neme de frontman van Peter Pan Speedrock en drie leden van de stonerformatie Borehole op zoektocht naar die ene ultieme riff. Het resultaat is een loodzware, logge riffmachine die alle verstopte stoner-oren flink zal doen uitspuiten. Back to basic, recht voor je raap en kei hard op je smoel, dat is waar Repomen voor staat. Een dealer in decibellen, waar jij vanavond de gelukkige ontvanger van mag zijn! En gelukkig mag je jezelf prijzen, want veel shows spelen doet Repomen niet.


A Sonic Ensemble

A Sonic Ensemble
Nog een reden om tijdens deze koninginnenacht in de kleine zaal te vertoeven is het optreden van A Sonic Ensemble. Men neme een aantal leden van 69Charger en de basis is gelegd voor een flinke pot garagerock die je doet denken aan The Who, Radio Birdman, Stooges en New York Dolls. Een erg fijn gezelschap om met een goeie pot bier de nacht door te brengen!

dj's Tijs vs Tijs
Je zult maar twee vrienden zijn met exact dezelfde naam. Het overkwam Tijs en Tijs. Tijs 1 is ook wel bekend van zijn balkan excessen onder de naam Perestroika Sound System. Vanavond geen polka's in zijn vinylkoffer, want samen met Tijs 2 (bekend als criticus bij onder meer Kindamuzik) zullen de heren de fijnste rockplaatjes uit de kast trekken!

Cherry Dazzle (indie/dancerock/alternative)
We zullen de nacht in de kleine zaal afsluiten met een spetterende indie-disco. Cherry Dazzle zijn twee jongedames met maar één doel: jou laten dansen op een spannende mix van indie, rock en alternative!

Lees hier meer over het concert van Beef.