ZNIF met o.a. Ted Milton (Blurt) + Arts the Beatdoktor + Electric Barbarian feat Luanda Casella


programma tot tot 02:00! Let op! Leden van de Avontuurlijke Muzieknieuwsbrief kunnen het tweede kaartje voor ZNIF gratis krijgen. Kijk op www.avontuurlijkemuziek.nl voor de voorwaarden. Vanaf 1 februa


Odes met Ted Milton (Blurt) + André Goudbeek (s) + Peter Jacquemijn (b) + Tony Buck of Paul Lovens (dr) + Arts the Beatdoktor (draaitafels) + Patrick Votrian (trombone) + Peter Jacquemijn (b) + Jacque


Het ZNIF is een festival vol geïmproviseerde muziek, avontuurlijke ontmoetingen, ongebaande paden en ongehoorde momenten.

1-
Odes
met: Ted Milton (Blurt)
Sam Britton

2-
André Goudbeek
Peter Jacquemyn
Lê Quan Ninh

3-
Peter Jacquemyn
Jacques Palinckx
Arts the Beatdoktor
Patrick Votrian

4-
DJ Stef van de Ven

1- Hoewel Ted Milton bij ons vooral bekend is geworden als frontman en saxofonist van zijn “jazz-punk-psycho-dada-combo” Blurt is hij al sinds de vroege jaren zestig actief als dichter en performer. In 1963 had hij reeds publikaties in het literaire tijdschrift The Paris Review en deelnames aan Jazz-meets Poetry-evenementen in Groot-Brittannië. In 1969 verscheen bij Penguin Books de bloemlezing Children Of Albion – Poetry Of The British Underground, waarin ook enkele gedichten van Ted Milton zijn opgenomen.

Deze avond zal Ted samen met Sam Britton het duo Odes vormen. De elektronica, de saxofoon en het woord maken de performance tot een breekbaar en explosief geheel.

2- Peter Jacquemyn timmert al decennia lang aan de weg als beeldend kunstenaar en muzikant. Inmiddels geniet hij binnen de scene van improvisatie muzikanten een grote bekendheid en heeft ook met velen groten der aarde samengespeeld.

De in Nederland geboren maar nu naar België verhuisde saxofonist André Goudbeek completeert deze set. André heeft onder andere samen gespeeld met John Tchicai, John Carter, Peter Brötzmann and Barre Phillips.

De in Parijs geboren percussionist Lê Quan Ninh laat zich in zijn muziek inspireren door zijn Aziatische achtergrond. Dit perspectief brengt deze slagwerker die actief is in de geïmproviseerde muziek bij een compleet andere ritmiek dan gebruikelijk vanuit de jazz te horen is. Flarden van oude Chinese opera's kunnen voorbij komen in het open concept van dit trio rond deze Vietnamese percussionist. Lê Quan werkte met bassist Peter Kowald in zijn Global Village groepen met improvisatoren uit verschillende culturen.

3- Tuba, draaitafels, contrabas, trombone, dgitaar en percussie, dit zijn de elementen die deze set tot een hoogtepunt moeten brengen.

De Amerikaanse tubaspeler Patrick Votrian komt in 1985 naar Nederland om zijn horizon te verbreden. Hij studeert aan het conservatorium in Den Haag en speelt daarna in verschillende bands

Jacq Palinckx Geboren in 1959 in Tilburg. Full-time muzikant vanaf 1984. Winnaar podiumprijs Stichting Jazz in Nederland 1992. Belangrijkste groepen: Palinckx, Trio Palinckx/van Kemenade/Palinckx, Maarten Altena Ensemble, Loos, Guus Janssen septet.

Het ZNIF is een festival vol geïmproviseerde muziek, avontuurlijke ontmoetingen, ongebaande paden en ongehoorde momenten.

Daar zijn we in elke nieuwe editie naar opzoek. Combinaties maken met verschillende muzikanten die je niet zo snel bij elkaar zou plaatsen en waarvan wij denken dat het nieuwe momenten oplevert, maar ook in de grote lijn verschillende sets tegen over elkaar te zetten waardoor de bezoeker van ons festival het gevoel krijgt alle uithoeken van de improvisatie te kunnen ervaren op een avond.

Binnen de improvisatie is de taal of het woord een ondergeschoven kind. Wij willen dat ook dit aspect in elke nieuwe versie aan bod komt.

We hebben nog een verrassing als side act voor je in petto.

Tussen de sets door en achteraf zal Stef van de Ven zijn bijzondere platencollectie laten horen.

Afterparty met Electric Barbarian feat. Luanda Casella (Br) - spoken word / Grazzhoppa (Be) - turntable specialist / Bart Maris (Be) - trumpet + effects / Harry Arling (Nl) - drums / Floris Vermeulen (Nl) - electric bass

WORM is een Rotterdamse organisatie met de wereld als speelplaats. Via muziek-, film- en mediakunstprogramma's creërt WORM een platform voor authenticiteit, visie en rauwe overtuigingskracht.

WORM.shop presenteert zich op ZNIF met een uitgelezen selectie muziek gerelateerd aan het programma. De winkel in Rotterdam herbergt improvisatiemuziek, jazz, excentrieke pop, highbrow rock, elektronische muziek in al haar verschijningsvormen, hedendaagse componisten, wereldmuziek, klankpoëzie, fluxus, dada, en niet te vergeten: de interessante categorie ‘niet te categoriseren muziek’! Dit alles op CD, LP en DVD. Ook vind je er een spannende collectie tijdschriften en boeken op het gebied van muziek en andere kunstvormen.