ICON: Ed Rush e.a.


drum 'n bass


dj's Ed Rush (UK) + Bad Company UK + Black Sun Empire + Nymfo + Pressure + MC Dapper


ICON begint de eerste editie van 2008 meteen goed met absolute klappers! Met residents Nymfo en Pressure natuurlijk, maar vandaag ook zelfs met drie gast dj´s.

Zet je schrap voor een donderende set van Ed Rush, hier nog het meest bekend van zijn samenwerking met Optical. Hij bracht ook releases uit op onder andere Metalheadz en is verantwoordelijk voor een van de bekendste klassiekers uit het ‘dark’ drum 'n bass genre: The Wormhole LP. Deze vestigde zijn naam definitief als producer met de vetste bassen en een donkere sound, die een compleet nieuwe fase in de drum 'n bass scene inluidde. Later volgden nog super albums als The Creeps en ook nu nog staat Ed Rush garant voor kippenvel gevende dj-sets.


Ed Rush

Stevige competitie voor hem vanavond komt van Bad Company UK. Verantwoordelijk voor ‘The Nine’, dat door velen als de beste drum 'n bass plaat aller tijden beschouwd wordt, braken zij definitef door dankzij releases op het Prototype label van Grooverider. Ook enkele jaren later knalden ze weer met het album ‘Shot down on Safari’ waarbij reggae vocalen met drum 'n bass gecombineerd worden. De plaat duwde Michael Jackson van nummer 1 af in de dance charts. Met awards als ‘best rave dj’ en ‘DJ Mag best dj’ op zak en een dikke bak platen en cd’s mag je van Bad Company UK het nodige vuurwerk verwachten.


Bad Company UK

Black Sun Empire is een van de bekendste Nederlandse drum 'n bass collectieven. Drie mans terk, afkomstig uit Utrecht, veroverden zij de afgelopen jaren de wereld, beïnvloed door de sound van labels als No U Turn, Prototype en Virus. De doorbraak kwam met hun bewerking van de klassieker 'Mutant Jazz' voor Tracé-Rollers Instinct. Op hun eigen label ´Black Sun Empire´ verschenen de afgelopen jaren alleen maar top releases en vele buitenlandse tours volgden.


Black Sun Empire