Dommelvallei


techno


Met Pacou LIVE (Tresor Berlin, D) + Ritzi Lee + Tachini LIVE + Zix + Bercovicq


Op carnavalszaterdag 2 Februari draagt Koning Winter zijn scepter tijdelijk over aan Prins Carnaval. En zodra deze Feestelijke Hoogheid het voor het zeggen heeft, mag iedereen zich volledig wijden aan de kunst van het ‘Grote Feesten’.

Of je jezelf in de uitbundig hossende carnavalsmassa wil werpen of je liever tot diep in de nacht door stuwende techno wil laten leiden, het kan allebei. Want DommelVallei en de Effenaar bieden samen een goed alternatief voor, of vormen samen een goede aanvulling op carnaval. Het is maar hoe je het bekijkt. Van de afgelopen vier jaar is dit al weer de derde keer met als spraakmakend moment vorig jaar het optreden van Eindhovens’ oud-burgemeester Sakkers als zijn carnavals-alter ego ‘Lumen Volumen’. Dit jaar kun je je opmaken voor niemand minder dan techno grootheid Pacou (D). Deze uit Berlijn afkomstige technopionier heeft als resident van de legendarische Tresor Club en met talloze releases op het gelijknamige label en o.m. Djax Records grote naam gemaakt. Als ware muzikale ambassadeur van de Berlijnse technoscene kun je zijn populaire DJ-mixes al surfend in grote getale en vele variaties tegenkomen. Daarentegen maakt hij van zijn livesets regelrechte ‘collectors items’ door de digitale verspreiding ervan nauwgezet te reguleren. Vanavond heb je de unieke kans om een van zijn exclusieve livesets te kunnen horen.


Pacou

Steve Richard Liem aka Ritzi Lee draait techno van rustig en groovy tot funky, deep en hard en hij produceert op zijn eigen label Underground Liberation. En daar is geen woord van gelogen. Wat er niet staat is dat Ritzi Lee bij de lichting upcoming artiesten hoort die het gezicht van techno de komende jaren zal gaan bepalen. Vanavond zal hij bewijzen waarom die extra opmerking zo bijzonder op zijn plaats is.

En wat is een DommelVallei avond zonder haar residents? Deze keer presenteren wij weer met gepaste trots Tachini (live), Zix en Bercoviq. Samen met de gasten en vergezeld van de prikkelende visuals van het VJ collectief Guhna2, zullen ze er ongetwijfeld weer een dikke sfeervolle avond van maken die voor de gelegenheid al om 22.00 uur begint! Wordt het Carnaval of Techno? Kies maar of deel maar, want het is allebei feest. Maar een avond als vanavond is een ‘once in a lifetime experience’. Het is maar dat je het weet.