Comedy Night


MC Tim Ward (US) + Jeffrey Spalburg + Edgar + Big Ed + Dwight


MC TIM WARD kwam in 2000 naar Nederland om in de film Billy’s Bad te spelen en besloot hier te blijven.

Nu Tim in Amsterdam woont treedt hij regelmatig op als MC in de weekend shows van het Comedy Cafe. Ook is hij een van de vaste gezichten van de Comedy Night Tour, waar hij voor volle zalen een hilarische act neerzet.

Tim Ward is een onvermoeibare comedian met onmetelijk veel energie en improvisatie vermogen.

 

JEFFREY SPALBURG is acteur, schrijver, MC en stand-up comedian. Je kunt hem de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. Op het podium bij Made In Da Shade, als MC op Dance Valley, of als schrijver voor TV programma's. Hij vormde een duo met Najib, schreef de teksten voor Jörgen en beatboxte voor Brainpower. Nu beatboxt hij solo zijn eigen teksten.

Momenteel speelt hij zijn solovoorstelling “Brommers Kiek'n” in de Nederlandse Theaters.

Wat valt er allemaal te zeggen over EDGAR. Hmmmm. Vrij weinig eigenlijk. Deze nuchtere Amsterdammer weet zelf namelijk ook niet zo goed hoe hij te omschrijven is. Zelf snapt Edgar er maar weinig van. Werk, relaties en vooral de dagelijkse handelingen die mensen normaal doorgaan zijn voor hem echt een raadsel en hij probeert hier dan ook iedere keer dat hij het podium betreed weer iets wijzer over te worden.

Voor menig mens die zijn show ziet zijn de onderwerpen herkenbaar en heeft iedereen  zichzelf wel eens dezelfde vragen gesteld waar hij dagelijks mee worstelt. Gelukkig neemt hij het allemaal niet al te serieus en weet deze wereldvreemde jongen steeds weer met een absurde kijk op het leven een beetje kleur aan de dagelijkse sleur te geven.

Edson da Graça (BIG ED)  is 26 jaar geleden geboren in Amsterdam. deze zoon van Kaapverdiaanse ouders heeft al heel vroeg door dat hij met zijn grappen en verhalen alle aandacht op zich kan vestigen. Hij begint op de middelbare school met een schoolband waarin hij rapt en zingt. Deze schoolband zou later uitgroeien tot het productieteam “Beatkidz” verantwoordelijk voor muziek producties van Lange Frans & Baas B , Ali B, Brace, Yes – R, Gio en nog vele anderen.

Door zijn opgewekte karakter, vlotte babbel en grappige opmerkingen wordt hij in 2002 door een goede vriend overgehaald om stand-up comedy shows te doen in een klein zaaltje: Madness. Naarmate Big Ed dit vaker deed kreeg hij de smaak te pakken en een jaar na de optredens in Madness, speelt hij om de drie maanden the Aries & O-Dog Comedy Lounge in Planet Hollywood en later ook in Club Amsterdam Marcanti ( dat plaats biedt aan 1500 mensen ) plat. Door zijn energieke performance en zijn gave om meteen in te kunnen spelen op situaties is Big Ed geliefd bij het publiek en  wordt zodoende een begrip bij de Aries en O-Dog Comedy Lounge. Tot zijn eigen verbazing weet hij daar een eigen fanbase te creeren. 

Al deze shows bleven uiteraard niet onopgemerkt en al gauw werd Big Ed ook gevraagd om shows te presenteren zo was hij onder andere de presentator bij de show van de Amerikaanse zangeres Kelis in de Melkweg, WK Amsterdam 2006 en de BNN Urban Awards 2007.

Tegenwoordig is Big Ed ook de vaste presentator van het improv comedy gezelschap Now & Lauw (met o.a Wilko Terwijn en Dara Faizi ) dat iedere vrijdag avond in het comedy theater improvisatie comedy naar een nieuw niveau brengt.

De carriere van DWIGHT begon in 1985 toen hij een 3 minuten durend nummer schreef en opnam voor een radio station in Suriname, zijn geboorteland. Vele remixes van jaren 80 hits volgden. Na jaren van dj-en, rappen en productie werk besloot hij om Stand-up Comedy te gaan proberen.

Vanuit zijn thuisbasis Amsterdam reist Dwight het hele land door met zijn unieke comedy act vol met waargebeurde verhalen, accenten, imitaties en liedjes afwisselend in het Engels en in het Nederlands.

Dwight is hard op weg naar de top met zijn acteren en stand-up comedy.