Comedy Night


Bob McLaren (HL) + Joke Sitsen + Marco Esser + Michiel Peereboom + Mc Tricky Rick


Bob Maclaren (NZ)
Geboren in Nieuw Zeeland en gevestigd in Amsterdam, Bob Maclaren heeft elke hoek van de wereld een plezier gedaan met zijn laconieke en verassende comedy. De combinatie van het isolement van de kiwi’s en de verschoten gekheid van Amsterdam geeft Bob een verfrissende onorthodoxe kijk op het leven zoals hij het ziet. Een ongeëvenaarde verteller met een mimiek die het best omschreven kan worden als mild onsamenhangend, zijn optredens zijn in elk continent uitgezonden op T.V. The Discovery Channel gaf hem zelfs zijn eigen show genaamd “Bobs World” gefilmd in 8 verschillende landen waar Bob als onverwachte reisgids zichzelf vermaakte met alle zaken die reisprogramma’s negeren. Het reizen en constant verward zijn door het leven in alle uithoeken van de wereld komen terug in Bob z’n scherpe en originele comedy. Hij heeft al drie solo shows gehad en de geprezen one man show: “Adrift” won de New Zealand Comedy Award.Bob McLaren

Joke Sitsen
Joke is een frisse en fruitige dertiger, dus te laat voor een carrière als popidool of topsporter, maar kwiek genoeg om een podium op te klauteren. Afgelopen jaar stond zij haar mannetje in de finale van het Knockout Comedy Concours, wat de jury uitspraken ontlokte als: ‘wat een frisse en fruitige dertiger’en ‘die staat ook haar mannetje, zeg!’ Met een flinke dosis redelijk gezond verstand bekijkt zij de wereld door - hoe kan het ook anders - haar eigen ogen. Meestal zijn haar observaties scherp (na het wiel is de contactlens toch echt de beste uitvinding), en is haar natuurlijke blik verbaasd doch feestelijk.


Joke Sitsen

Marco Esser
Stand-up comedian Marco Esser (1971) heeft een heel eigen belevingswereld. Hoewel hij overal grappen over maakt, vinden veel van zijn grappen hun oorsprong in de werkelijkheid. Zijn eigen werkelijkheid wel te verstaan… De grappige verhalen die Esser vertelt, hebben vaak een onvermoede tweede laag. Lachen om zijn grappen is dan ook nooit vrijblijvend.
De Haagse comedian beschikt over een bijzonder groot taalgevoel. Zoals hij het moderne computerjargon bijvoorbeeld gebruikt om een versierpoging te beschrijven is enig in zijn soort. Hij heeft er een handje van om met zijn timing het publiek op het verkeerde been te zetten. Esser gaat weliswaar van de hak op de tak, maar je weet bij hem altijd waar de stam staat.
Esser is doctorandus in de politicologie en werkt in de politiek. Hij kan dan ook iedereen van repliek dienen. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond. Met zijn pittige Haagse tongval verloochent hij zijn afkomst niet. Oftewel: ‘Haagse kaasstolp’ meets ‘Haagse Harry’. Bij Esser zijn hoge - en lage cultuur dus volstrekt in balans.

Michiel Peereboom
Zijn stijl is naturel en afwisselend, een mix van subtiele comedy, cabaret en oorspronkelijke liedjes. Ogenschijnlijk springt hij van onderwerp naar onderwerp, maar de gelaagdheid en opbouw van zijn programma's zorgen voor een gevoelsmatig duidelijke lijn.
Met zijn eerste korte programma 'Schors' won Michiel de persoonlijkheids- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival in 1998. De pers schrijft onder andere over zeer originele liedjes en over een podiumdier met diepgang. Maar kom vooral kijken, dan zie je het zelf.


Michiel Peereboom


MC Tricky Rick (US)
Tricky Rick (Richard Brailford) komt oorspronkelijk uit New York, waar hij zijn carierre als performer begon aan de Manhattan School of Music. Nadat hij zijn diploma voor Music Education and Performance behaald had, verhuisde hij naar Los Angeles. Hier was hij muziekleraar op een van de ruigste middelbare scholen in de stad.
Hij werd succesvol als manager van de rockband The Hollywood Heroes maar toch mistte hij iets in zijn leven : de opwinding van het optreden.
Nadat hij zijn 1e feature film had gemaakt begon hij als lid van de cast in de soap General Hospital en the Young and the Restless. Ook maakte hij zijn opwachting in series als Hillstreet Blues, Fame, Jake and the Fatman etc. In februari van 1987 was hij te gast in comedy series als “What’s happening now’ en zijn carrière als comedian begon.
Nadat hij zich in Nederland had gevestigd, werd hij een van de populairste MC’s in het comedy wereldje. Zijn messscherpe improvisaties vallen zeer in de smaak bij het publiek.
Tricky Rick treedt regelmatig op in het Comedy Café Amsterdam en heeft met de Lucky Strike Comedy Tour en de Murphy’s Comedy Night door het hele land gereisd. Verder heeft hij optredens in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Engeland op zijn naam staan.


MC Tricky Rick