Comedy Night


HL Martijn Oosterhuis + Bert Gabriels (BE) + Arjen van Wifferen + MC Ramon Fielmich + Mystery guest


Martijn Oosterhuis
Martijn Oosterhuis is vanaf 1994 als Stand-up comedian actief en heeft reeds honderden optredens op zijn naam staan. Tijdens een bezoek aan de Engelenbak, een fameus open podium in Amsterdam, was de kwaliteit zo slecht, dat Oosterhuis besloot zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Oosterhuis trad onder meer op tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch.

Martijn Oosterhuis valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zoveel een kleine theaterzaal met honderd man als een grote tent met 2.500 toeschouwers een ultieme avond met Stand-up comedy beleven.


Martijn Oosterhuis

Bert Gabriels (BE)
Sinds zijn debuut in 2004 is Bert Gabriëls uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd en veelgevraagd comedian in Vlaanderen én Nederland. Zowel op de planken als op het kleine scherm gaat hij niets of niemand uit de weg…vooral zichzelf niet!
Bert haalde de finales van de Culture Comedy Award, het Deltion Cabaret Festival en het Stand-up Concours van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hij won de 123 Comedy Award en Knock Out Comedy Amsterdam. Bert schitterde op festivals als Humorologie, Cabaretten en Dranouter Folk Festival en maakte indruk in TV-shows als Comedy Casino, De Bovenste Plank en In de ban van Urbanus.
"Een heel eigenzinnig optreden. Inhoudelijk goed, met een geloofwaardig personage.” - (Jury Stand-up concours Amsterdams Kleinkunst Festival)


Bert Gabriels


Arjen van Wifferen
Op 5 augustus 1974 ziet Arjen voor het eerst het levenslicht. De eerste jaren van zijn leven heeft hij geen idee wat de bedoeling van zijn bestaan is en bedenkt zelf wat de mogelijke reden zou kunnen zijn. Hij voelt zich vaak onbegrepen en steeds verder verzonken in zijn eigen belevingswereld (als een kleurenblinde kameleon die verdwaald is op de paarse vlakken van het schaakbord).
Op school ontwikkelt Arjen zich veel langzamer dan de rest van zijn leeftijdsgenootjes. Volgens de juf is hij door gebrek aan concentratie en discipline traag van begrip, maar volgens Arjen zelf is de juf niet relaxt. “Neem de tijd, je kunt ’t slechts één keer spenderen.” Eerst denken, dan doen, anders ontstaan er misverstanden. Het is die overtuiging waardoor Arjen liever denkt dan doet.
Na eenendertig jaar besluit Arjen zich volwassen te gaan gedragen. Omdat hij vanaf dat moment het leven serieus wil nemen, waagt hij zich in die periode ook voor het eerst op een podium.
“Na heel veel vallen en opstaan ontwikkelt Arjen zich uiteindelijk toch tot één van de meest relaxte, bescheiden en zachtaardigste comedians van dit moment. Afgewogen zelfspot verpakt in een goddelijk lichaam. Deze gast heeft een veelbelovende carrière voor zich. Hij zal zonder enige twijfel uiteindelijk de aandacht krijgen die hij eigenlijk altijd al verdiende,” aldus zijn alter ego.


Arjen van Wifferen

Ramon Fielmich MC
Ooit ambieerde Ramon Fielmich een carrière als topadvocaat in de internationale advocatuur. Toen het tijdschrift Quote grappen uit een door Ramon opgevoerd kantoorcabaret publiceerde, besloot hij zijn bureaustoel in te ruilen voor het podium. Erg declarabel ben je overigens toch niet als je 8 uur per dag zingend en dansend grappen staat te maken voor je collega’s.

Ramon laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”, zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Polen gebruikt hij overal voor en aerobics doet hij met huisvrouwen. Ramon heeft overal een mening over en niet in de laatste plaats over de Surinaamse keuken.

Zonder twijfel is Ramon de meeste fysieke stand up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium.


Ramon Fielmich