Playlab


Edwin Vanvinckenroye + Olga Mink + Pieter Thys + Goska Isphording + BINK a.k.a. Frank Wienk


In Playlab komen vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben éénmalig bij elkaar. ’s Middags repeteren, ’s avonds uitvoeren. De muzikanten komen uit verschillende muziekstromingen en worden, door Playlab programmeur Monique van den Boogaard, bij elkaar gebracht. Wat deze combinatie oplevert kan alleen op de avond zelf ervaren worden.

Deze keer een avondje met een gitarenbouwer met allerlei freaky gitaren, een violist met meerdere violen en sounds, een kunstzinnige VJ, een klavecimbel plus een unieke conservatorium drummer/scratcher. De namen die daarbij horen zijn als volgt:

Edwin Vanvinckenroye bespeelt vele instrumenten, maar neemt woensdagavond 23 april zijn violen ter hand en is tevens sessieleider. Hij is o.a. bekend van zijn solo singer-songwriter project 'HandCrafted' en de groep Troissoeur. Het eigenzinnigste muzikale kwartet van Vlaanderen legde er in oktober het bijltje bij neer. Onlangs is Tribe herrezen uit de as. Tribe zet binnenkort ook in op impro marathon sessies van 3 à 6 uur met tal van gastmuzikanten uit diverse genres, maar eerst gaat Vanvinckenroye het experiment aan tijdens Playlab in de Effenaar.

Olga Mink (voorheen VJ Oxygen) is verantwoordelijk voor de live visuals. Mink is videokunstenares. Haar werk laat zich typeren als een soort van tragisch pixelrealisme welke zich mengt met vrij minimalistische beeldmanipulaties en vormgeving. Haar bijdrage in geluid blijft nog even spannend….

Pieter Thys bespeelt meerdere - zelfgebouwde - bijzondere gitaren en orgel. Hij zal zijn gitaarbouw kunsten in deze Playlab dus combineren met zijn muzikantschap. Thys is o.a. oprichter en componist van big band The Milleniums, was lid van Chris Joris New Experience en is componist voor kindertheater en dansvoorstellingen.

Goska Isphording speelt klavecimbel. De klaveciniste richtte mede het internationale Roentgen Ensemble op, dat hedendaagse muziek uitvoert op ‘oude’ instrumenten, en is tevens bekend van haar indrukwekkend solowerk (Goska Isphording solo).

BINK a.k.a. Frank Wienk beroert deze avond niet alleen de drums, maar neemt ook zijn draaitafel mee. Wienk is freelance percussionist. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium van Utrecht en Den Haag en speelt verder o.a. bij het Circle Percussion Ensemble, het Gending Ensemble en ensemble BROOOMM! Daarnaast is hij muziekcoach en componist voor de Expeditie 3 groep voor theatergezelschap ALBA en drumt BINK in de band Most Unpleasant Men.

Bovendien krijg je nog veel meer leuks voorgeschoteld… We vertonen een boeiende filmselectie van Belgische regisseur Ben de Rydt. De kunst komt dit keer van een theatermaakster en fotografe. Dorot Sobczyk exposeert haar nieuwste serie: haar foto’s vertellen - vol contrast en vervreemding - over de mens, over de wereld. En lokale bekendheid DJ Trash zorgt voor een passende muzikale omlijsting met een spannende platencollectie.

Je bent van harte uitgenodigd om dit muzikaal laboratorium en al dat kunstzinnigs te komen aanschouwen. De entree is zoals gewoonlijk gratis!