Playlab


Chantal Acda + Simon Lenski (DAAU) + Maria Acda + Ana Sanchez Donate + Dirk-Peter Kölsch + DJ SVN


De Effenaar haalt met Playlab maandelijks het experiment op het podium. Ook vandaag worden weer vijf muzikanten, die niet eerder met elkaar gespeeld hebben, samengebracht. Playlab: 5 muzikanten, ’s  Middags repeteren, diezelfde avond spelen voor publiek. Uitkomst onzeker, spanning gegarandeerd.

Op 20 februari weer een spannende combinatie met Chantal Acda als sessieleider.

Chantal Acda, (akoestische gitaar/xylofoon/zang) is actief als singer-songwriter onder de naam Sleepingdog en in de band Chacda. Sinds enkele jaren geldt Chantal Acda als een groot talent in de wereld van de singer/songwriters. Een aantal jaar geleden verhuisde de Helmondse naar Brussel, waar ze haar eigen band begon: Chacda. Chantal's mooie stem doet denken aan Joni Mitchell, terwijl ze muzikaal geïnspireerd is door onder andere Motorpsycho en dEUS. Muzikaal is zij niet gelijk in een vakje te plaatsen. Voor haar nieuwe Sleepingdog album "Polar Life", die in 2008 uit gaat komen, werkte ze samen met  Adam Wiltzie (S.O.T.L/ Dead Texan).

Chantal is deze avond jarig en dus heeft programmeur Monique van den Boogaard haar moeder Maria Acda, klassiek zangeres, weten te overtuigen om eenmalig samen met haar op het podium te verschijnen.  Zij hebben nooit eerder met elkaar opgetreden.

De overige drie muzikanten zijn pianiste Ana Sanchez Donate (conservatorium Den Haag, Nederlands Philharmonisch Orkest), cellist Simon Lenski (DAAU) en drummer/percussionist Dirk-Peter Kölsch. Laatsgenoemde was op 10 januari ook te horen tijdens Playlab in Tilburg. Kölsch werkte eerder o.a. met Mardi Grass Big band, Holland Symfonia en Eric Vloeimans.

Er worden videoclips/films vertoond van Mari Sanders - leider van Rolling Dutchman Productions en initiatiefnemer van nieuw lokaal kunstcollectief CC:RE - en zijn veelbelovende collega Emma van der Put. Sanders en zijn medefilmmakers doen gewoon lekker waar ze zin in hebben, van korte films, bedrijfspromo's, clips tot video-art en slapsticks. En niet zonder resultaat: o.a. uitzending door VPRO/publieksprijs kunstfestival 'Touched Design'. Vanavond gaat Mari Sanders nieuwste film 'Noami' bij Playlab in voorpremière... Emma, 3e van Brabant van Kunstbende 2006, maakt sferische, absurde videokunst waarin een spelletje wordt gespeeld met de realiteit. Opkomend Eindhovense schilder Oscar van der Put exposeert gedurende Playlab zijn eigenzinnige schilderijen en DJ Gert (Gering) zorgt met zijn collectie plaatjes voor een prettige muzikale omlijsting!