ALRT: Dave Clarke


dj's Dave Clarke (White Noise, UK) + 2000 and One (100% Pure/Intacto) + Bas Struik


Dave Clarke’s eigen woorden: “Í may be established but I’ll never be establishment” zeggen het eigenlijk al: we kennen hem inmiddels als een van de beste, vet hard draaiende dj’s van de wereld. Zijn muzikale reputatie wordt bevestigd door zijn uitlatingen in de pers, of zoals hij het zelf zegt: “Ik kan heel slecht omgaan met autoriteit”. Die eigengereidheid maakt van hem een veelzijdige dj, die intensive sets doet met zijn Technics cd spelers en een heleboel effectendoosjes. Dave’s set moet je ondergaan om het te kunnen geloven. Een uitgebreid scala aan artiesten komt in razend tempo voorbij, van Anthony Rother tot de Sisters of Mercy, van Terrence Fixmer tot aan ‘Detroit booty’. Gepresenteerd met passie, voortdurend zoekend naar vernieuwing. Niet voor niets presenteert Dave Clarke de wekelijkse ‘White Noise’ radio show met alles wat nieuw is voor VPRO’s radio 3 met daarin de meest opwindende en nieuwe dance hits van dit moment.


Dave Clarke

2000 and One alias Dylan Hermelijn was al actief in de vroege jaren 90, geobsedeerd door de Detroit techno sound en de Acid House. Na een sabbatical van enkele jaren keerde hij terug om zijn slag te slaan met spetterende nieuwe releases op zijn eigen 100% Pure label en het (samen met Shinedoe) nieuw opgerichte Intacto records. Sven Väth pikte de sound op en zo werd 2000 and One het zomer anthem in 2005, daarna was er geen houden meer aan met talloze compilaties, mix cd’s en natuurlijk releases te over, zoals de Cocoon hit ‘Tropical melons’. Dit alles en nog veel meer leuks presenteert 2000 and One in een dj performance waar hij Duits melodische en minimal techno moeiteloos afwisselt met Detroit Techno en Chicago House. Onmisbaar lekker!


2000 and One

Bas Struik mag dan nog niet internationaal bekend zijn, zijn talent en veelzijdigheid spreken voor zich. Vanaf zijn 17e actief als dj draait hij sinds enkele jaren in gerenommeerde clubs als Westergasfabriek, Twstd en Poema. Daarnaast werkt hij hard aan zijn ontwikkeling als producer. Als dj warmt hij je vanavond op met een fijne set van mooie electro en techno.


Bas Struik