Kerstconcert: Ron Kenoly & Choir


Al jaren staat Ron Kenoly aan de top in gospelmuziek. Hij is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke gospelartiesten en aanbiddingleiders die door middel van zijn muziek en projecten wereldwijd grote samenkomsten bereikt. In 1983 heeft hij zijn eerste gospelalbum uitgebracht “You ought to listen to this”. In 2002 had hij inmiddels 11 albums op zijn naam met o.a. de bekende hits “Lift Him up”, “Jubilee”, Can’t stop praising His name” en nog vele anderen.

In 1999 heeft hij ‘the Academy of Praise’ opgericht waar hij lesgeeft aan aanbiddingleiders. Met twee vestigingen in Engeland en Brazillië heeft de academie een internationale stempel neergezet. In dezelfde periode heeft Kenoly zijn eigen muzieklabel opgericht en twee nieuwe albums geproduceerd. Hij heeft vele awards gewonnen voor zijn muziek en samenkomsten, is vijf keer genomineerd geweest voor de Amerikaanse GMA Dove Award voor gospelmuziek en heeft deze in 1996 gewonnen voor het succesvolle album “Welcome Home”. Met zijn albums heeft Kenoly tot tweemaal toe goud gehaald wat een zeer bijzondere prestatie is voor christelijke muziek opnames. Tevens heeft hij vele gastoptredens gedaan voor bekende tv-programma’s zoals “Trinity Broadcasting Network” en Benny Hinn’s “This Is Your Day”.

Op vrijdagavond 21 december organiseert Stichting House of Champions Int’l een speciaal Ron Kenoly concert. Samen met zijn zoon, Sam Kenoly, van ‘The Kenoly Brothers’, zijn liveband, vocalisten en dansers zal er een daverend optreden gegeven worden. Kenoly is niet alleen een gospelartiest, tekstschrijver, producent maar ook een musicalschrijver. Na het concert zal namelijk de kerstmusical ‘The Perfect Gift’ gespeeld worden speciaal voor de warme feestdagen. De musical is een zelfgeschreven, moderne, versie van het traditionele kerstverhaal en wordt door de schrijver ook wel een ‘Praisical’ genoemd. De musical is opgebouwd uit diverse muziekstijlen, zoals klassiek, hip-hop, rock en pop en bevat ook bekende kerstliederen. Kenoly en zijn team hebben wereldwijd succes met de musical en bracht deze vorig jaar december voor het eerst naar Nederland. De verwachtingen zijn hoog en het belooft een waanzinnige, swingende en wervelende avond te worden in feestelijke kerstsferen.

Lees Ron Kenoly’s volledige biografie op www.championslife.org

Officiële website: www.ronkenoly.com