New Jack City


90's R&B / Swingbeat Minimum leeftijd 21 jr., legitimatie verplicht!


dj's Man!e, Rae, hosted by Lexay


Na het succes van de vorige editie, zal op vrijdag 21 december NEW JACK CITY terugkeren in de Effenaar voor een nieuwe dosis Swingbeat, Old School Hip Hop, Dance- en Clubclassics en slowjams. DJ’s MAN!E, RAE en host LEXAY nemen je mee terug naar de plek waar het allemaal begon. Om 23:00 gaan de deuren open en wordt je de kans geboden om te genieten van een volwassen clubavond (21+) met de lekkerste muziek van toen en een heel klein beetje van nu. Check dus New Jack City op de 3e vrijdag in december – ‘gonna take you back, back into time’!

‘New Jack Swing’, ook wel bekend als ‘Swingbeat’ is de voorloper van de huidige R&B en ontstaan uit de Danceclassics van 1987. Misschien dat de naam bij de kenners als muziek in de oren klinkt maar voor wie het iets minder zegt: Teddy Riley (Guy, Wrecks 'N' Effect, Blackstreet), New Edition (Bobby Brown, Johnny Gill, Bell Biv Devoe, Ralph Tresvant), Keith Sweat, Jodeci, Basic Black, Today (Big Bub), Troop, Heavy D & The Boyz, SWV, Pebbles, Tony Toni Tone (Raphael Saadiq), AL B Sure, het eerdere werk van R. Kelly en ga zo maar door… Dikke uptempo drums die je doen denken aan de early days of Hip Hop in combinatie met vette bases, melodieuze zangpartijen en een sexy touch!

De introductie van New Jack City in april 2005 betekende een wederopstanding van New Jack Swing in het uitgaansleven. Begonnen in de randstad en nu voor de 2e keer op een rij in de Effenaar te Eindhoven. Resident DJ’s MAN!E en RAE zullen je in combinatie met host LEXAY de beste New Jack Swing, Old School Hip Hop, Dance- en Clubclassics, Sexy R&B en een fijne selectie van slowjams brengen. New Jack City garant voor een volwassen (21+) en classy avond uit in de Effenaar met de lekkerste platen van back in the days!

Kom dus op 21 december naar de Effenaar voor de 2e editie van New Jack City en ervaar weer de vibe van toen! Alvast een preview op de avond? Check www.newjackcity.nl, schrijf je in voor de mailinglist en maak kans op gratis tickets voor deze toffe vrijdagavond.