The Gasoline Brothers


gratis caféshow!


Altpoprockspaceamericana. Ooit van die term gehoord? Hij is ontstaan in Utrecht, het thuisfront van de Gasoline Brothers. Vanavond speelt de band met voormalige leden van bands als The Yearlings, Gloricz Jim, Paper Moon en Sandusky in Eindhoven, in het café van de Effenaar.

Gasoline Brothers is Guided By Voices meets Jayhawks, of Wilco meets Pavement. Maar ook de Beach Boys en Buffalo Tom zijn de gebroeders Gasoline waarschijnlijk niet vreemd. Catchy popliedjes met een stevige americana/alt.country twist. En als je met bovenstaande name-dropping nog niet over de streep bent getrokken, check op hun website dan de vele positieve recensies die volgden op de release van het debuutalbum ‘Hm!’. Van die plaat is de single ‘Astroids & Sleeping Pills’ trouwens opgepikt door 3FM en KinkFM. Momenteel wordt er al weer hard gewerkt aan een nieuw album.

Begin dit jaar heeft de band enige tijd op non-actief gestaan in verband met ziekte van een van de bandleden, maar ondertussen hebben de Gasoline Brothers weer helemaal bij kunnen tanken voor een show in ons café! Dat de entree vanavond gratis is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen.