Clemm


gratis Spinvis afterparty in het café!


Willem Janssen begint in 1996 als bassist, ontwikkelt de nodige vaardigheden op toetsen en na de aanschaf van een laptop heeft de Amsterdammer genoeg kennis en materiaal in huis om een nieuw project op te starten. Met Clemm maakt hij romantische, melancholische muziek, met veel gevoel voor melodie, breekbare teksten en minimaal doch functioneel gebruik van elektronische beats. Liefhebbers van Tunng en Damien Rice moeten vooral verder lezen.

Het debuut van Clemm verschijnt in 2004. De EP ‘Tristan & Isold’ uit, een Middeleeuws muzikaal liefdesverhaal dat op goede kritieken van onder andere OOR, LiveXS en FRET kan rekenen. Het plaatje wordt ook opgepikt door 3Voor12 en KinkFM en de aandacht in de diverse media levert hem de nodige shows op. Dit jaar verschijnt de opvolger ‘Consider The Lilies’ en de reacties zijn wederom bijzonder positief. Het full length album kent gastbijdragen van onder meer Robert Fisher, zanger van de Willard Grant Conspiracy uit de VS, Willem’s stadgenoot Lucky Fonz III en Jaap Warmenhoven, zanger van het Nederlandse Skip The Rush. Dat geeft de plaat veel toegevoegde waarde, maar helpt Clemm ook bij een bredere groep onder de aandacht te komen. Momenteel bestaat de huidige line-up live uit Maarten Diesfeldt (drums), Peter Akkerman (bas), Sven Hamerpagt (gitaar), Tom van Nuenen (zang) en Willem zelf (laptop, toetsen, spoken word).

In de FRET van oktober jongstleden staat te lezen: “Een kleine cirkel rondom Clemm heeft in de gaten dat dit een bijzonder talent is. Wanneer volgt de rest?” Wat dacht u van vanavond? Clemm begint omstreeks 23.30 uur in het café, vlak na de show van Spinvis in de grote zaal. De entree is uiteraard gratis, dus niks te verliezen op deze laatste zaterdag van het jaar!

Luister alvast die schitterende liedjes door hier te klikken!