DBC NK Breakdance 2007


DBC 2007, Nederlands Kampioenschap Breakdance in Effenaar, Eindhoven

Sinds 2000 strijden jaarlijks honderden BBoys en BGirls om de titel van Beste Breakdance crew van Nederland. In speciale dans battles nemen twee groepen het tegen elkaar op en proberen ze met ritmische en vooral acrobatische dansbewegingen het publiek en een deskundige jury te overtuigen. De winnende groep plaatst zich via een KO systeem voor de volgende ronde.

Bij een Breakdance Battle gelden behalve op het verbod om elkaar aan te raken geen speciale regels. Toch weten de dansers precies wat ze moeten doen om elkaar te imponeren. Met behulp van internetclips en speciale breakdance dvd´s blijven de dansers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de Breakdance scene. Toch wordt een eigen stijl en creativiteit door de dansers het meest op prijs gesteld.

Landen als de Verenigde Staten, Korea en Frankrijk vormen de top van de Breakdance. Veel dansers en groepen uit deze landen zijn professioneel met de dans bezig. De beste dansers vinden werk in grote entertainmentshows, bij dansgezelschappen en zijn vaak te zien als dansers van grote popsterren als Missy Elliot, Madonna en Justin Timberlake. In Nederland zit Breakdance ,dat naast de acrobatische BBoying stijl ook uit de stijlen Popping en Locking bestaat, enorm in de lift. Nederlandse dansers kunnen nog niet met de internationale top meedraaien, maar enkele dansers staan op het punt van doorbreken en zijn al regelmatig in het buitenland te vinden voor internationale wedstrijden. Dit aankomend talent zal tijdens het NK Breakdance zeker op de dansvloer aan het werk te zien zijn.  

Inschrijven kan nog steeds, ook op de dag zelf.
HOOFDPRIJS: 1000,00 EURO voor de winnende crew

Meer informatie. www.dutchbboy.com