Gregory Isaacs


with Live Wyya Band + support The K Queens + United Sounds


Loversrock in Eindhoven, gezongen door de man die het genre bijna uitvond. Gregory Isaacs is eén van de eminents grises van de reggae. Met zijn (frag)iele zangstem en met sex doorspekte teksten zette hij in de jaren ’70 lovers rock op de muzikale wereldkaart.

Gregory Isaacs is één van de echte supersterren van de reggae, die al langer dan 30 jaar muziek maakt. Zijn doorbraak kwam begin jaren '80 toen bij Island Records het album ‘Night Nurse’ verscheen. ‘Toot’, ‘Lonely Lover’ en ‘Cool Ruler’ zijn wat bijnamen van deze artiest die platen opnam met beroemde producers als King Jammy, Bobby Digital, Sly & Robbie en King Tubby.

Opvallend genoeg verwijst de titel ‘Night Nurse’ nu eens niet naar sex, maar naar (overmatig) drugsgebruik, ook één van de specialiteiten van Isaacs. Het is alom bekend dat Gregory Isaacs zijn bijzondere talent bijna vernietigde met zijn ruige levensstijl waarin cocaïne een grote rol speelt, maar hij zingt nog altijd enorm met veel kracht en overtuiging. Gregory Isaacs lijkt inmiddels zijn leven gebeterd te hebben en met nieuw enthousiasme de wereld over te trekken.

De Duits reggae/dancehall groep Seeed bracht een paar jaar geleden een nieuwe versie uit van Isaacs’ klassieke Night Nurse riddim. Dit leverde flinke hits op voor grote zangers van nu, zoals Sizzla, Capleton en Gentleman.