UrbanClimber: NK boulderen 2007


Let op: bezoekers met een kaartje voor Urban Climber krijgen daarmee na afloop ook toegang tot de officiele dance afterparty met o.a. Sascha Funke.


UrbanClimber: NK Boulderen 2007

Geen band of DJ op het Effenaar podium, maar klimwanden en topsporters. Je leest het goed, de grote zaal wordt voor deze zaterdagavond omgetoverd tot een sporttempel. In nieuwe stijl welteverstaan. Aangekleed met decor, licht, geluid, visuals én een niet te missen afterparty.

Natuurlijk niks nieuws voor de liefhebbers, want UrbanClimber was al twee keer eerder te gast, in 2005 en 2006. En niet zonder succes. De kranten stonden er vol van.

 

Dit jaar dus voor het derde opeenvolgende jaar de finale van het NK boulderen in Eindhoven. Het beloofd weer een erg spectaculaire wedstrijd te worden. Er hebben zich zeven mannen en zes vrouwen weten te kwalificeren. DJ Caz (Eindhoven) zorgt voor de muziek. De dames betreden om 19.00 uur als eersten het podium. De mannen beginnen rond 21.00 uur aan hun titelstrijd.

 

Bij het NK boulderen klimmen zowel dames als heren ieder vier korte klimroutes (boulders). De klimmer met de meeste ‘tops’ mag zich kampioen van Nederland noemen. De boulders worden uitgezet op gevarieerde en veelal overhangende wanden van 4,5 meter hoog. Boulderen is de meest expressieve en spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen.

 

UrbanClimber biedt de bezoeker een boeiende en spectaculaire sportwedstrijd op hoog niveau, in een bijzondere setting. Compleet met afterparty, want vanaf 23.30 uur nemen DJ’s Deetron (CH), Sascha Funke (D) en Abe Duque (USA) het heft in handen. Met recht een avond om naar uit te kijken. Mis het niet!

 

UrbanClimber wordt georganiseerd door Remco Geurts en Dirk Mol. Zij maken deel uit van het team van Monk Bouldergym. Monk is de eerste sportaccommodatie van Nederland volledig gericht op het boulderen, op Strijp S in Eindhoven. Helaas is de hal in gebouw SE vanwege een vergunningenprobleem nog niet geopend. In samenwerking met de gemeente wordt naar een oplossing gezocht.