Uitverkocht

Joe Bonamassa (uitverkocht)


Blues


+ Crosby Loggins (solo/acoustic)


Joe Bonamassa is één van de meest toonaangevende bluesgitaristen van het moment. Guitar Player Magazine betitelde hem afgelopen jaar dan ook niet voor niks als 'beste bluesgitarist van 2007.'
Al op zeer jonge leeftijd liet deze gitaarheld van zich horen. De New Yorker begon op zijn vierde jaar met gitaarspelen en stond al in het voorprogramma van BB King toen hij nog maar twaalf jaar oud was. De stijl van Bonamassa is flink beïnvloed door giganten als Stevie Ray Vaughn, Robben Ford en Danny Gatton en je hoort ook de melodieuze vleugen van Eric Johnson. Maar het ongekende slag- en solowerk van de bluesrocker heeft een onmiskenbare eigen tint. Rauw, zweterig, intens, vindingrijk en virtuoos!

Ook de klanken uit de keel van Bonamassa zijn heerlijke uithalen die menig bluesfanaat in vervoering kan brengen. Op zijn meest recente plaat 'Sloe Gin' laat Joe ook zijn akoestische kant horen. En hoe! Op de afgelopen editie van North Sea Jazz liet hij horen ook zonder muur van versterkers te kunnen imponeren. Maar wees gerust: in de Effenaar trakteert hij je ook ongetwijfeld op de meest waanzinnige chops die hij uit zijn elektrische snarenplank haalt!

 

Blues liefhebbers ... Let Op! John Mayall speelt 6 juli in de Effenaar!