Popronde: Caspian Hat Dance


Popronde is een gratis toegankelijk, landelijk reizend festival dat ieder najaar plaatsvindt. Vanaf 23.00u in het café en vanaf 00.00u de Popronde Afterparty in de kleine zaal.


+ Check 1-2 + Captain Hell & The Sweet Monica's


 

Café (vanaf 23.00)

CHECK 1-2
In juni van dit jaar na een mislukte poging om de Effenaar te bereiken nog geprolongeerd tot CRASH 1-2, treden de heren van CHECK 1-2 als het onderweg mee zit deze avond alsnog op in de Effenaar.

CHECK 1-2 kwam in december 2005 voor het eerst bij elkaar. De jongens hadden allemaal eerder in verscheidene bands gespeeld (en doen dat nog). Het belangrijkste voor hen was om met CHECK 1-2 niet aan een vast genre vast te zitten. Sixties, soul, americana, garagerock: alles moest kunnen, zolang er maar een goed liedje in zat. Hierdoor kreeg CHECK 1-2 een afwisselend en fris geluid, met orgel en gitaar als solo-instrumenten en 2 zangers die elkaar afwisselen.

April jongstleden verscheen het debuutalbum CHECK 1-2 op Munich Records en krijgt momenteel lovende reacties in de Nederlandse pers. LiveXS spreekt van ‘moeiteloos de leukste NL-band sinds tijden’ en Eric Corton zegt ‘Alles klopt aan dit bandje, ook live’.

Captain Hell & the Sweet Monica’s
Captain Hell & the Sweet Monica’s is een punk/rock/electro-duo bestaand uit Eric Patel en Gerjan Wering. Beide muzikanten zijn al enige tijd actief. Eric als gitarist in de metalformatie Drive by Suicide en Gerjan als electronica-artiest VD Inc (en als rapper ViezeVerza), aangesloten bij het collectief Lomechanik. Het duo belooft ons geen vage electronica of compromisloze metal maar echte rock & roll, scheve punk en vooral heel veel synthesizer-sexyness…

Kleine Zaal (vanaf 00.00)
De Kleine Zaal opent vanavond stipt om middernacht haar deuren voor de Popronde Afterparty. Omdat de Popronde inmiddels traditiegetrouw haar succesvolle tour door Nederland afsluit in Eindhoven en de Effenaar de enige echte afterparty organiseert wordt deze editie op de meest feestelijke manier afgesloten die je maar kunt voorstellen.

Caspian Hat Dance
Uit Amsterdam komt het internationale gezelschap Caspian Hat Dance. Bij de bruiloftmuziek van dit achtkoppige gipsyorkest is het onmogelijk om stil te blijven staan. Geheel in de trend van balkan beats en Oost-Europese volksmuziek brengt Caspian Hat Dance een opzwepende mix van gypsy, klezmer en vleugjes flamenco. Je waant jezelf in Odessa, dan weer aan de Adriatische kust om vervolgens te eindigen bij een Roemeense dorpsbuiloft.
Aan populariteit komt Caspian Hat Dance niet te kort. Reeds meerdere malen zetten ze thuisbasis de Melkweg op de kop, deden ze een Europese tournee door onder meer Tsjechië, Roemenië en Hongarije en spelen ze dit jaar tijdens zowat elke Popronde. Klik hier voor een voorproefje. Een mooiere afsluiting van een succesvolle periode kan de band zich niet wensen. Wij evenmin!

Perestroika Sound System
Opgewarmd en afgedanst kan er worden met de heren van Perestroika Sound System, je vaste waarde voor al je balkan excessen. Met een hoogdravend hosgehalte, een vodka in de ene hand en een baboesjka of dedoesjka in de ander kom je de nacht wel door!