Don Carlos (Black Uhuru) and Dub Vision Band


Headliner Reggae Sundance 2006!


+ United Sounds


De Jamaicaanse reggaezanger Don Carlos draait al meer dan veertig jaar mee. In 1965 zette hij zijn eerste stappen op het rood-geel-groene reggaepad als solozanger, maar zijn carrière nam pas echt een vlucht toen hij in 1973 bij het trio Black Uhuru kwam. Carlos had een groot aandeel in de productie van het legendarische Black Uhuru-album Love Crisis, later heruitgebracht als Black Sounds Of Freedom.  Don Carlos besloot verrassenderwijs na 3 jaar om uit deze band te stappen en een solo-carriere op te starten.

Het zou echter tot in 1981 duren voor zijn echte doorbraak kwam met het heavy roots & culture album getiteld ‘Suffering’.
Daarna ging het snel, de albums volgden elkaar in rap tempo op waarvan ‘Harvest Time’, ‘Day to Day Living’ en ‘Them Never Know Natty Dread Have Him Credential’, toch wel de bekendsten zijn. In de jaren daarna bleef de reputatie van Don Carlos maar groeien, tot aan de reunie van Black Uhuru begin jaren ’90 toe.

Don Carlos stopt waarschijnlijk pas met optreden als hij erbij neervalt, dus ook in 2008 tourt deze veteraan met zijn band Dub Vision de wereld rond alsof hij nog maar twintig is. Nieuwe cd: Live in Europe!