The Slackers


Ska!


+ The Palookas


The Slackers maken wat zij zelf noemen Brooklyn Soul. Een feestelijke en virtuoze mix van reggae, garage rock, rhythm & blues en jazz waar ook o.a. Beef, Hepcat en andere Hellcat-bands mee flirten. Een vette blazers- sectie, orgels, de strakke ritme-sectie en de soulfulle zang maken The Slackers tot een ware belevenis.

Al sinds 1991 verwent de band de liefhebbers met enige regelmaat van nieuw materiaal. Het laatst verschenen album draagt de titel ‘The Boss Harmony Sessions’, waarop juweeltjes van onder meer Bob Dylan, Johnny Cash en Randy Newman met hulp van cultheld Dj Boss Harmony bewerkt zijn tot typische Slackers tunes. Lees het verhaal rondom Boss Harmony en het tot stand komen van deze plaat hier.

The Slackers hebben overigens een interessante geschiedenis met de Effenaar. Een van de eerste shows die The Slackers op het Europese vasteland deden, was namelijk op 13 mei 1998, in de Effenaar inderdaad!


The Palookas live (soms zegt een vage foto genoeg!)

The Palookas
In het voorprogramma een van ’s-lands hardst werkende ska bands, The Palookas. Recent nog volop onder de aandacht vanwege de release van een erg sterk live album, opgenomen in het Bredase Mezz. Opgewarmd zal de band zeker zijn als ze in Eindhoven aankomen, want in de week ervoor doet de band een tour die hen door half Europa heen brengt; Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en Slowakije staan onder meer op het programma. Om de thuisblijvers ook mee te laten genieten van deze tour is de band een videolog gestart.