Spinvis


The Madd + aftershow in café met: Clemm


 

GOOCHELAARS EN GEESTEN

DOOR

SPINVIS

Anno 2007 is Spinvis zowat de productiefste popartiest van de Lage Landen. In vijf jaar tijd verschenen er twee 'gewone' albums, twee speciale uitgaven (Nieuwegein aan zee en JA!), ondernam hij meerdere clubtours en twee theatertoernees, schreef-ie stukken voor het Metropole en het Nieuw Ensemble en deze zomer verschijnt er zo maar een hele nieuwe plaat.

Goochelaars & Geesten is een gevonden album. Met liedjes die hij in de loop der tijd maakte; in opdracht van een psychiatrische instelling in Vlaanderen (de fenomenale single Wespen op de appeltaart), voor een kinderalbum (een huiveringwekkende, door zoon Gideon gezongen, versie van Alles in de wind), voor een Theo van Gogh-televisieserie (eindelijk, het veelgezochte Medea op plaat!), een stuk dat volgens Spinvis zelf om onbegrijpelijke redenen niet verscheen op z'n debuut (Mare Frigoris) en natuurlijk gewone popliedjes (waaronder Dag 1, de volgende single want ultra-catchy en leuk). En dat bij mekaar leverde zo maar een volwaardig album op dat artiest en label vol trots presenteren.

Begin Augustus was Spinvis ook aanwezig op de première in Antwerpen van de bioscoopfilm Man zkt Vrouw waarvoor hij de muziek componeerde. Die muziek, heel erg Spinvis en heel erg mooi, werd als bonus-cd toevoegen aan de eerste oplage van Goochelaars & Geesten, de nieuwe mijlpaal van de artiest die groeit, bloeit en ons telkens weer boeit.

 

 

Gratis naar Spinvis? Ga dan naar de website van de Openbare Bibliotheek Eindhoven, doe de quiz en wie weet win jij een vrijkaartje!