Afgelast

Hugh Cornwell (CANCELLED)


Het concert van Hugh Cornwell is wegens tourtechnische problemen afgelast. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht naar de bekende voorverkoopadressen.


+ The 925's


Hugh Cornwell wordt nog steeds gezien als één van de fijnste liedjesschrijvers uit Groot-Brittannië. De originele gitarist, zanger en voornaamste songwriter van The Stranglers kende megasuccessen in Europa met 10 hit albums en eenentwintig top-40 singles in de 17 jaar dat Cornwell deel uit maakte van deze band. The Stranglers schreven onvergetelijke hits zoals ‘Peaches’, ’Golden Brown’, ‘No More Heroes’ en ‘Always The Sun’.

In 1990 besloot Cornwell om het Stranglers hoofdstuk definitief te sluiten en zich volledig op zijn solo carrière te richten. Al tijdens zijn Stranglers periode bracht hij twee solo albums uit ('Nosferatu' in 1979 en 'Wolf' in 1988). Na zijn vertrek zette hij deze lijn door en bracht, sinds het in 1993 verschenen 'Wired', nog diverse solo albums uit.

Helemaal afstand nemen van The Stranglers heeft hij echter nooit gedaan. Cornwell’s boek, 'The Stranglers: Song by Song', verscheen in november 2001 en kreeg enorme media aandacht. In het boek deed Cornwell verschillende dingen uit de doeken over de werkwijze van The Stranglers, onthulde geheimen en maakte mythes tot het verleden.

Het meest succesvolle nummer van The Stranglers, 'Golden Brown', kwam terecht op de soundtrack van Guy Ritchie’s succesfilm 'Snatch' en de song 'Peaches' werd onder meer gebruikt in een TV-reclame van Nike tijdens het WK voetbal in 2002.

Zijn laatste studio album, 'Beyon Elysian Fields' uit 2004 werd geproduceerd door Tony Visconti, die tevens verantwoordelijk is voor de laatste twee albums van David Bowie en tevens een rol speelde bij het oude Stranglers werk (hij mixte onder meer 'Golden Brown' en 'Strange Little Girl').

Live speelt Hugh Cornwell naast zijn eigen solowerk nog steeds een grote hoeveelheid Stranglers hits. Zo ook vanavond in de Effenaar, alwaar hij met zijn band zal laten horen dat hij ondanks zijn vertrek, dat inmiddels alweer 17 jaar geleden is, The Stranglers periode aboluut niet vergeten is! In 2006 bracht hij het live album 'Dirty Dozens' uit, een album dat een mooie kijk geeft op Hugh Cornwell zijn live concerten.