Atreyu


Metalcore. Enige show in NL!


Still Remains + Engel


Atreyu
Atreyu maakt een mix van hardcore, emocore en ‘gewone’ heavy metal… Hun muziek doet denken aan bands als Killswitch Engage en Unearth en we horen ook invloeden van Hatebreed! Ze knallen momenteel in ieder geval keihard door naar de mondiale top als het gaat om post-hardcore. Want, jezus mina, wat hebben deze vijf Amerikanen met 'Lead Sails Paper Anchor' een knalalbum afgeleverd! Deze vierde studioplaat kwam maar liefst op nummer acht binnen in de Amerikaanse Billboard-charts, en niet onterecht zo blijkt wanneer je de muziek van het schijfje op vol volume door je stereo laat knallen!
Atreyu heeft twee zangers die elkaar flink opzwepen middels mooie melodieën uit de ene strot en bruut geweld uit de andere keel! 
Op hun laatste plaat staat bovendien heel wat hitgevoelig materiaal zonder dat ze hun ware post-hardcore aard schuwen. De riffs, solo's en heerlijke refreinen houden de muziek van Atreyu (vernoemd naar een personage uit de film 'The Neverending Stroy') van a tot z boeiend. Vanavond geven ze hun enige show in Nederland tijdens deze tour, dus grijp je kans om deze exploderende Californiërs aan het werk te zien!   

Still Remains
Ook de andere twee bands op de bill liegen er vanavond niet om. Te beginnen met Still Remains. Deze Amerikanen maken metalcore die op een vreemde, maar wel zo lekkere manier, hier en daar ook doet denken aan Nightwish en zelfs Iron Maiden! Hun tweede album 'The Serpent' is redelijk vers van de pers en hierop onderstrepen de heren nogmaals hun talent. Buiten het feit dat gitarist/zanger Mike Church er een eigen kookprogramma op nahoudt, is de veelzijdigheid van deze band ook zeker noemenswaardig. 'The Serpent' staat bol van verrassende wendingen die live nog wel eens voor een grotere surprise kunnen gaan zorgen!

Engel
Zo schattig als deze bandnaam misschien klinkt, zo bruut is de powermetal die deze Zweedse allstarband produceert. We vinden in deze band namelijk leden terug van In Flames, Evergrey en The Crown. Het debuut 'Absolute Design' ligt begin november in de winkels en is een überbrute mix van powermetal, hardcore en thrash! Dikke kans dat deze Zweden erg groot gaan worden! En voor jou een hele dikke kans om dit combo in een vroeg stadium aan het werk te zien!