Mark Sultan


R&B, rockabilly, garage, doo wop, psychedelica, punk en soul !


Het podium in ons café is het kleinste podium dat de Effenaar kent. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor one-man bands. Ideaal voor Mark Sultan dus.

De Canadees Mark Sultan speelt gitaar, zingt en drumt en daarmee voldoet hij aan de kenmerken van de one-man band. En hij is niet alleen in z’n instrumentarium breed vertegenwoordigd. Beter bekend als BBQ van King Khan & BBQ Show, maakt hij er onder zijn eigen naam geen barbecue festijn van, maar brouwt hij er liever een verantwoord potje R&B, rockabilly, garage, doo wop, psychedelica, punk en soul van. Op zijn meest recente plaat ‘Sultanic Verses’ zijn zelfs invloeden van Velvet Underground en Sam Cooke waar te nemen. Nu begrijpt u wellicht waarom Sultan zich graag een jukebox punker noemt.

Mark Sultan zou je ook kunnen omschrijven als een ongepolijste versie van Greg Cartwright (Reigning Sound) of Jack White (White Stripes). Hij heeft de uitgangspunten van de garage-methodiek nog altijd hoog in het vaandel. Zijn sound is onversneden en rauw en het rockt van alle kanten, maar zijn liedjes zijn ook catchy en dansbaar. Verwacht dan ook een wilde en energieke show op een late vrijdagavond in oktober!