Chris Chameleon (Boo!)


Singer/songwriter. De sensatie van Folkwoods 2007!


+ Geoff Berner + Dj Svn


In zijn vorige leven was Chris Chameleon de zanger/bassist van de zeer bekende Zuid-Afrikaanse band Boo!. Met deze band speelde hij tussen 2000 en 2005 in vele zalen en op ontelbare festivals, waaronder de Effenaar.

Anno 2007, in zijn "nieuwe" leven (de band is eind 2004 opgehouden met spelen), richt de charismatische zanger en stemkunstenaar zich meer op het schrijven van liedjes en deze vertolken op een singer songwriter-achtige manier. Dit heeft hem in thuisland Zuid-Afrika erg veel succes opgeleverd, van zijn in 2006 verschenen album zijn inmiddels ruim 50.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Ook op het podium maakt Chameleon, louter met gitaar en zijn stembanden, een erg sterke indruk. Hij deed reeds diverse optredens in de Benelux, waarbij de reacties uitzinnig waren.
Recent was Chameleon te gast op het Folkwoods festival, waar hij door pers en publiek werd uitgeroepen tot verrassing van het festival. Zo schrijft Volkskrant naar aanleiding van dit optreden: “Ondanks het vaak schrille contrast tussen de poëtische songteksten van dichteres Ingrid Jonker en de bizarre vocale capriolen waarmee hij zijn liedjes lardeerde, wist hij al die elementen samen te smeden tot een samenhangende artistieke visie die moeiteloos een uur lang bleef boeien.”
Na afloop van het optreden op Folkwoods stroomde het aanwezig publiek massaal naar het podium om Chameleon de hand te schudden, dan wel een cd aan te schaffen.
Een voorproefje van wat hij live allemaal uitspookt met zijn stem kun je hier vinden.

Dit jaar verschijnt via het Nederlandse Excelsior Recordings (Spinvis, Johan) het nieuwe album Ek Vir Jou, dat bestaat uit louter Afrikaanstalige liedjes. Op dit album zal Chameleon laten horen dat het schrijven van schitterende liedjes hand in hand gaat met zijn vaak bizarre vocale kunsten, alsmede het enigszins zware concept dat het album meedraagt, namelijk de liefde beschreven vanaf de eerste oogopslag tot en met de scheiding.

Geoff Berner
Geoff Berner is een singer song writer accordeonist uit Vancouver Canada. Hij schrijft bijzondere, geestige en soms hartverscheurende liederen met 'veel te veel' inzicht in de mensheid. Wanneer hij zingt staat hij alleen op het podium en speelt op zijn accordeon Estella. Hij wordt toegejuicht vanwege zijn scherpe kritische teksten en cabaret achtige optreden.

Kaarten winnen voor deze show? Ga dan naar de website van Openbare Bibliotheek Eindhoven en doe mee aan de quiz!