Duvelduvel


+ Cartes & Kleine Jay + Skenkie feat. Shine & DJ 2Hype


Binnen de Nederlandse hiphopscene is DuvelDuvel inmiddels een waar fenomeen. Bekend is dat hun hoofdkwartier ‘de Apenrots’ zich ergens in Rotterdam bevindt. Sinds 1998 is vanuit die plaats al een vijftal albums de wereld ingestuurd. Deze waren stuk voor stuk gratis te downloaden (inclusief artwork) op www.DuvelDuvel.com.

In 2004, het jaar van de aap, verschijnt dan eindelijk het eerste fysieke DuvelDuvel album;  Aap-O-Theek. Het beschrijven van de muziek op Aap-O-Theek is volkomen zinloos. De muziek van DuvelDuvel laat zich niet in woorden vangen. Je bent er bezeten van, of je haat het. Er lijkt geen tussenweg te bestaan. Met de single Wie Is Ut?, door Habbekrats voorzien van een originele, geestige videoclip, lukt het Duvel en Supadupah zowaar om een wat groter, mainstream-publiek te pleasen. Maar uiteindelijk is en blijft Aap-O-Theek een album voor de fijnproever.

In April 2006 knallen Duvel en Dion een gratis mixtape, Whisky op de Apenrotz, op DuvelDuvel.com en na een lange stilte komt er nu eindelijk weer lawaai van DuvelDuvel's beruchte Apenrots, het nieuwe album Puur Kultuur is af.

"Geen tweede Aap-O-Theek omdat mensen nu teveel op die tip zitten. We willen nooit twee keer hetzelfde doen qua sound en we willen zeker niet blijven hangen in 2004," aldus trefzekere frontman Duvel.