Tom McRae


Tom McRae is een singersongwriter uit het Engelse Essex. Na zijn studie Politieke wetenschappen in Londen, besloot McRae om zich volledig op de muziek te richten. Dit resulteerde in het gelijknamige debuutalbum dat in 2000 verscheen. Het debuut werd zeer goed ontvangen, hetgeen ondermeer blijkt uit de nominaties voor een Mercury Prize en voor een Brit Award. Later, in 2004, zou hij voor zijn tweede album genomineerd worden voor een Grammy.

Tom Mc Rae wordt vaak vergeleken met artiesten al Nick Drake en Bob Dylan, vooral vanwege zijn vaak intelligente en gevoelige songwriting, prachtige stem en de warmte die hij weet te creëren middels zijn live concerten.

Een kleine jongen kunnen we Tom McRae niet meer noemen, want met een album opnemen met producer Ben Hillier (Blur, Marta Wainwright en elbow), Britse supportshows voor Tori Amos in 2005 en het onlangs verschenen en zeer goed ontvangen 4e album ‘King of Cards’, dat werd uitgebracht bij V2 behoort hij tot de fijnere singersongwriters binnen het genre.