The Black Dahlia Murder + Job For A Cowboy


De datum van dit enige concert in NL blijft 10 december. Extra support is nu The Red Chord. Reeds gekochte kaarten blijven geldig!


+ The Red Chord


The Black Dahlia Murder
The Black Dahlia Murder is een prominente afgevaardigde van een nieuwe horde ontiegelijk brute deathmetalbands uit de States. Op onnavolgbare wijze brouwt dit vijftal een mengseltje van blasbeats, deathmetalriffs, metalcore en knappe melodische stukken aaneen. Op het ene moment krijgen de aambeelden in je oren te maken met vettige, logge grunts en dan weer met hoge, iele screams die je als krassende nagels bij de les houden. Resultaat: high impact dikke ballendeathmetal die als een vuistslag in je gezicht aankomt. De heren uit Detroit laten zich beïnvloeden door At The Gates, Carcass, In Flames en Morbid Angel en brachten onlangs met 'Nocturnal' hun derde fullengthalbum uit. En wat voor één! Als je niet beter zou weten, zou je dit clubje muzikanten situeren in de donkerste wouden van Noorwegen. En dat bedoelen we als een compliment!

Job For a Cowboy
Ook Job For a Cowboy is een relatief jonge Amerikaanse band die het beste van deatcore en deathmetal knalhard laat botsen. Gitaarfetesjisten kunnen ook hun lol op, want me dunkt, wat een enorm vette techniek hebben deze instrumentalisten! Eerder dit jaar kwam hun debuut uit 'Genesis' uit en de conclusie van het recensentengilde was eenduidig: dit is 'the next big thing' in deathmetalland! Geen werk voor cowboys als je het ons vraagt, maar voor een bende niets ontziende beukmuzikanten die met gemak past in het rijtje All Shall Perish, Lamb of God en Cannibal Corpse!

The Red Chord
The Red Chord uit Boston completeert de line-up van deze brute avond. Deze heren combineren death metal, grindcore en metalcore als ware het drie chemische elementen die samengevoegd een nogal explosief goedje opleveren. Zanger Guy Kozowyk is een tiep in de categorie brulboei die je ongetwijfeld bij de les zal houden terwijl de rest van zijn bandmaten je trakteren op een portie technische metal die hier en daar herinneringen oproept aan het werk van The Dillinger Escape Plan, Mastodon en Cryptosy. Maar we horen ook Botch en Converge! Hun derde album 'Prey for Eyes' ligt sinds afgelopen zomer in de winkels en is een verre van rustgevend voorproefje op wat je deze avond te wachten staat!