Stevie Ann


Singer-songwriter Let op! Bezoekers met een kaartje voor Stevie Ann, krijgen op vertoon van dit ticket op woensdag 28 november ook een vrijkaartje voor de show van Elvira Nikolaisen in de Effenaar!


+ Norman Kapoyos & the Swinging Mood Orchestra


“Finding yourself isn’t easy and it’s even harder when you’ve never even tried” zingt Stevie Ann op ‘Your Own Heart’, een van de indrukwekkende songs op haar tweede album Closer To The Heart. Na het overweldigende succes van haar debuut Away From Here uit 2005, het winnen van een Essent Award én een Zilveren Harp, en succesvolle optredens op diverse festivals, in popzalen en theaters, vertrok de 21-jarige zangeres naar Engeland om zich op haar tweede album te concentreren; en om zichzelf te hervinden na alle hectiek van de voorgaande maanden.

Het resultaat is een intiem en sfeervol album dat een reflectie van haar persoonlijkheid is. “Op dit album ben ik meer mezelf, de liedjes staan dichter bij me,” aldus Stevie Ann.  Op Closer To The Heart staan pure, akoestische liedjes maar ook melodieuze popsongs en zelfs stevige rocknummers. De gemene deler is dat sympathieke Limburgse meisje met haar onafscheidelijke gitaar en warme stem vol compassie.

Stevie Ann schreef ook nu weer alle muziek en teksten zelf, speelde gitaar en piano en was nauw betrokken bij de productie van het album. De verhalen die ze vertelt in haar nieuwe songs zijn persoonlijker dan op het debuutalbum. “Toen was ik jonger en gebeurde er niet zoveel in mijn leven. De laatste twee jaar heb ik veel meegemaakt, en die ervaringen kon ik nu kwijt in mijn liedjes.”

Folk, roots, blues en pop kenmerken de nieuwe songs van dit grote talent. Liet ze zich bij haar eerste album inspireren door ‘oude’ helden als Joni Mitchell en Bonnie Raitt, nu luistert ze vooral naar muzikale genregenoten als John Mayer, Gillian Welsch en Shawn Colvin. Het album opent met het inspirerende ‘I’ve Listened To Buddha’, een nummer dat ze schreef naar aanleiding van haar verblijf in Londen. “Ik heb daar echt het licht gezien. De muziekscene daar is zo te gek! Ik zat op dat moment in een twijfelfase, maar toen besefte ik dat ik voor de muziek moest gaan. Dit is mijn missie en dat mag ik niet uit het oog verliezen.” Eerste single ‘Get Away’ is een echte popsong met een rockachtige inslag. 

Stevie Ann is in twee jaar tijd hoorbaar gegroeid. De dromerige liedjes met poëtische verhaaltjes van het debuut zijn gerijpt tot volwassen songs met teksten die uit het leven gegrepen zijn. 'Away From Here' zorgde ervoor dat Stevie Ann uitgroeide tot een zangeres van naam. Op dit tweede album heeft ze haar talent verder ontwikkeld door haar ervaringen om te zetten in ijzersterke liedjes die het hart beroeren. Stevie Ann legt op Closer To The Heart een flair en muzikaliteit aan de dag die haar met recht een plekje aan de top van het Nederlandse muzieklandschap verzekert. Een hartverwarmend album waarvan ze de liedjes tijdens haar optreden in de Effenaar op minstens zo warme manier zal brengen!