Afgelast

The Dillinger Escape Plan (Cancelled)


Aangezien gitarist Ben Weinman van Dillinger zijn voet heeft gebroken, wordt deze show uitgesteld. Tickets blijven geldig. Eerder werd bekend dat Meshuggah deze tournee niet meekomt vanwege vertrag


Stolen Babies


Bezoekers die reeds een ticket hebben gekocht voor TDEP + Meshuggah kunnen op de avond van het concert op vertoon van het ticket aan de kassa het verschil (€ 4,-) terugkrijgen. Indien je door het wegvallen van Meshuggah besloten hebt om niet te willen komen kun je uiteraard je ticket terugbrengen naar de bekende voorverkooppunten.
We hopen zo snel mogelijk een nieuwe datum voor de show van The Dillinger Escape Plan te kunnen bepalen.

De meer geoefende metal-oren kunnen deze avond hun lol op! Verwacht in ieder geval weinig vierkwartsmaten, reken niet op snaar-geaai, kijk niet raar op bij een tempo-versnellinkje meer of minder en ga er al helemáál niet vanuit dat je hier een paar liefelijke nachtegaaltjes gaat horen zingen. Nee, tijdens deze knallende metalshow zorgt The Dillinger Escape Plan voor het échte vuurwerk! Als een van de voornaamste én bruutste exponent van de mathcore/metal-scene levert TDEP het ware beuk- en stompwerk af waar de Effenaar nog lang van op zijn grondvesten zal schudden! Maar vergis je niet, achter de muur van schijnbaar onbesuisd geweld schuilen topmuzikanten die de grenzen opzoeken van wat mogelijk is met hun instrument.

The Dillinger Escape Plan
De spanningsboog zal deze avond in de Effenaar aangespannen worden door niemand minder dan de heren van The Dillinger Escape Plan.

In het geval van The Dillinger Escape Plan, vernoemd naar bankrover John Dillinger, is opstuwen trouwens een behoorlijk understatement. Want jeetje mina, wat kunnen deze gasten tekeer gaan tijdens concerten. Met gevaar voor eigen leven gooit deze band alle ledematen in de strijd voor shows met een hoog testosteron-gehalte. Dat de mathcoreband (een combinatie van metal, grindcore, hardcore, mathrock en jazz) tijdens deze capriolen nog ontiegelijk strak uit de hoek kan komen, mag gerust een wonder genoemd worden. Met name zanger Greg Puciato is een imponerend type dat bijna letterlijk over lijken gaat tijdens live-shows. De ravissant lijkt zijn longen consequent uit zijn lichaam te brullen wanneer hij eenmaal op het podium staat!

Na eerdere samenwerking met onder andere Mike Patton en het vertrek van drummer Chris Pennie, staat 2007 voor ‘Dillinger’ in het teken van de nieuwe plaat ‘Ire Works’. Voeg daar de letter ‘F’ aan toe, en je komt uit bij hoe deze vijf Amerikanen live klinken: als ongeleide ‘Fire Works’. Gooi het betere werk van Mr. Bungle, Cynic en, eh, Meshuggah op één hoop en je komt in de buurt van de potenties van The Dillinger Escape Plan. Een avond om niet te missen!