Zomersproeten: Vlammende Vlamingen!


Larsson + Cabrón + dj Xinix


Vakantie in Eindhoven was nog nooit zo leuk! Bij de Effenaar kun je de hele zomer terecht om lekker te eten en drinken op ons terras en natuurlijk om te dansen tot in de vroege uurtjes. Met Zomersproeten brengt de Effenaar het ultieme zomergevoel wel heel dicht bij huis! Alle Zomersproeten zijn bovendien gratis toegankelijk!

Succesnummers van het afgelopen Effenaarcaféseizoen zijn er genoeg, maar twee bands sprongen er toch wel heel erg bovenuit. Of dat komt omdat ze uit Vlaanderen komen? Wie zal het zeggen. In ieder geval voor ons voldoende reden om Larsson en Cabrón nogmaals naar Eindhoven te halen.

Maar wat is het kijken van Belgische bands en dansen op Vlaamse rockers als Deus, Soulwax en Zornik nou zonder een lekkere koude Belgische pint? Hoegaarden, Palm of de Koninck staan bij ons standaard koud en de dj Xinix draait de beste Belgische rockers waarop je tot in de vroege uurtjes kunt dansen!

Larsson is de zoveelste belofte uit België. Een vijftal uit Leuven, waarvan ruim de helft een verleden heeft in Circle, een hardcore band die twee keer een plek op Pukkelpop heeft veroverd. Met hardcore heeft het vervolg op Circle weinig te maken, maar verder is Larsson van diverse muzikale markten thuis.

Larsson is een veelzijdige band en in een veelzijdige band hoor je veel invloeden terug. We noteren inspiratiebronnen als Millionaire, Beck, T-Rex, The Hives, U2, The Strokes, QOTSA en Soundgarden, maar vooral met de Soulwax van voor ‘Any Minute Now’ toont Larsson veel gelijkenissen. Swingende, groovende en opzwepende gitaarrock met een zorgvuldig gedoseerde hoeveelheid elektro. De laaiend enthousiaste media vallen over elkaar heen om hun in februari verschenen debuut ‘This Is’ de hemel in te prijzen. En terecht. Het café ging eerder dit jaar al plat, ze zullen bewijzen dat de kleine zaal eigenlijk ook te klein voor hen is!

Cabrón is eveneens afkomstig uit het land van onze zuiderburen met het rock ‘n’ roll hart op de juiste plaats.

De gebroeders Erwin, Jo en Pé Reynders op respectievelijk bas, drums en gitaar, aangevoerd door frontman Alejandro Garrido op zang maken catchy rocktunes die het midden houden tussen grootheden als Queens Of The Stone Age en Foo Fighters. Met die succesformule wisten ze reeds voorprogramma’s te strikken voor bands als Atomic Bitchwax, Dozer, Biffy Clyro en Los Natas.

Onlangs is hun titelloze debuut verschenen op het Belgische Buzzville Records, dat met bands als Cowboys & Aliens, Gonzalez en Artimus Pyledriver in de stal gespecialiseerd is in de betere (stoner)rock(‘n’ roll). De productie was in handen van Goran Finnberg, die eerder werk verrichtte voor bands als Spiritual Beggars, Blind Dog en The Quill. In België heeft Cabrón ondertussen de nodige positieve kritieken ontvangen op hun album en gaat het in no-time crescendo met de carrière. Bezoekers van de café show in maart jongstleden weten inmiddels wat Cabrón live in petto heeft. Dat wordt rocken!