Zomersproeten: Balkan Beats Party


Balkan Beats


MALA VITA + dj Tommi (Lowlands, Balkan Beatz) + host dj's Perestroika Sound System


Vakantie in Eindhoven was nog nooit zo leuk! Bij de Effenaar kun je de hele zomer terecht om lekker te eten en drinken op ons terras en natuurlijk om te dansen tot in de vroege uurtjes. Met Zomersproeten brengt de Effenaar het ultieme zomergevoel wel heel dicht bij huis! Alle Zomersproeten zijn bovendien gratis toegankelijk!

De eerste officiële Balkan Beats party in Eindhoven! En omdat het hartje zomer is, pakken we meteen feestelijk uit met Neerlands meest opzwepende mestizo/balkan-party band Mala Vita. Onlangs bracht Mala Vita haar eerste zilveren schijf op de markt. Met hulp van niemand minder dan Gambeat (Mano Negra) heeft de band een cd gemaakt die sterk refereert aan Manu Chao en Gogol Bordello. Opzwepende melodieën uit de Balkan, explosieve ritmes uit Latijns-Amerika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de donkere stegen van Napels, welcome to the world of Mala Vita! Deze zigeuners van de 21e eeuw weten op energieke wijze de wereld muzikaal in een notendop samen te vatten. Een nieuw album, een samenwerking met de bassist van Manu Chao, een Essent Award, de band Mala Vita is niet te houden! Het geheim van dit succesrecept? Men neme zeven bandleden met ieder een eigen nationaliteit en muzikale achtergrond, even mixen, en de mondiale sound van Mala Vita dendert de speakers uit.

Host-dj’s Perestroika Sound System zullen samen met speciale gast dj Tommi (Lowlands, Balkan Beatz) het feest compleet maken. Van sovietabilly naar zigeunerpunk en van klezmerska naar russendisko, dansen zul je in ieder geval!