Dinosaur Jr.


Alternatieve rock


+ Underground Railroad + Flying Fortress + dj Svn


De liefhebber van het betere alternatieve gitaarwerk kan het bijna niet zijn ontgaan: Dinosaur Jr. is weer bij elkaar in de klassieke Jay-Lou-Murph bezetting van voor 1988!

Jemig de pemig! En alsof dat nog niet genoeg was, is er het gloed nieuwe album "Beyond", dat de gouden tijden van "Yr Living All Over Me" en "Bug"doet herleven. Zanger en gitarist J Mascis’ vrolijke pedal hopping en trieste geneuzel heeft na jarenlang gemodder dankzij zijn oude ritmetandem een energie-injectie gekregen, en dat levert ouderwets sprankelende indierock op. En ja, J. Mascis soleert nog steeds elk gaatje vol met zijn briljante gitaarerupties en Lou "Sebadoh" Barlows's basspel en -geluid rockt nog steeds de pan uit.

Single ‘Almost Ready’ zou zo op Bug uit 1988 kunnen staan, naast ‘Freak Scene’, zonder dat iemand merkt dat er bijna twintig jaar tussen die twee songs zit. Dinosaur Jr. heeft nog immer het patent op de perfecte combinatie van brute kracht en heerlijke melancholie en dat demonstreren ze uitbundig. 'Beyond' klinkt hier en daar als een groezelige variant van het werk van Pearl Jam en Neil Young. En dat vertaalt zich in positieve zin naar het podium! Een betere opening van ons concertsseizoen kunnen wij ons haast niet voorstellen!