ALRT: Dominik Eulberg (D) + Mathew Jonson (CN) LIVE


techno - minimal


Dominik Eulberg (Traum, D) + Mathew Jonson (Wagon Repair, CN) LIVE + Bart Skils (Voltt, Static, NL) + Minimal Eindhoven


Een superdikke ALRT als seizoenopener, vetter kunnen we het niet maken. We trappen af met het Eindhovense jonge maar al zeer ervaren talent EL-P, welbekend van Minimal Eindhoven. Hij is als geen ander in staat om de zaal snel op te warmen met een set die diepgang heeft en de energie om je meteen aan het dansen te zetten.


Dominik Eulberg

Dominik Eulberg staat ook wel bekend als de dj/producer-die-ook-boswachter-is. ’s-Ochtends kun je hem in het bos tegenkomen, speurend naar zeldzame vogeltjes! Maar de rest van zijn tijd is hij met muziek in de weer, zijn producties bevatten dan ook heel wat natuurgeluiden, zoals op zijn laatste album ‘Heimische Gefilde’ wat hij uitbracht op zijn label Traum. Eulberg begint vaak rustig en subtiel maar knalt al snel lekker richting zeer dansbare maar altijd sfeervolle techno. Een set dus van een van de populairste Duitse dj’s van dit moment, zorg dat je hem niet mist.


Mathew Jonson

Met trots presenteert ALRT vanavond ook Mathew Jonson uit Canada. Hij brak door op het label Minus van landgenoot Richie Hawtin en produceert ook voor Kompakt, Perlon en vele anderen. Zijn live sets bevatten werk vanaf die periode tot heden en benadrukken zijn voorliefde voor oude analoge machines. Zijn grootste clubhit scoorde hij met de track ‘Decompression’ die je vanavond zeer waarschijnlijk ook live gaat meemaken, maar reken ook op krakers als ‘Marionette’. Mathew tekende tevens voor aansprekende releases op zijn eigen label Wagon Repair en behoort tot de favoriete live artiesten van menig festivalbezoeker over de hele wereld.


Bart Skils

In zo’n rijtje mag een headliner uit Nederland niet ontbreken en daarom verwelkomen we Bart Skils. Voor het eerst in de Effenaar te beluisteren! Bart groeide de laatste jaren uit tot en van Nederlands meest gewaardeerde dj’s door zijn stijl die moeiteloos vernieuwende elementen met stevige dance beats combineert. Zijn muzikale ideeën gingen verder en daarom ontwikkelde hij de clubavonden Voltt en Static. Bart releast inmiddels op labels als Pure Plastic en 100% Pure en is een bekend gezicht op vele grote festivals.


Maxcim

Om het feest compleet te maken hebben we een Minimal Eindhoven special in de kleine zaal met residents Maxcim, Minidell en natuurlijk EL-P. Heel fijn om het geweld van de grote zaal even te ontvluchten om te genieten van hun subtiele en verfijnde muziekjes…