Stuurbaard Bakkebaard s'arrange 'C'est arrivé près de chez vous'


Let op! Deze voorstelling is seated. Er is daarom slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er snel bij!


De cultklassieker 'C'est arrivé près de chez vous' is een geweldadige, compromisloze documentaire over de harde moordenaar Ben. De beelden zijn heftig en ingrijpend; dit gevoel wordt versterkt door de sfeerversterkende arrangementen, die door Stuurbaard Bakkebaard worden toegevoegd aan de sinistere zwart-wit beelden. Soundscapes, dynamiek en het gebruik van onorthodoxe instrumenten genereren een belevenis-synergie, die de toegevoegde waarde van muziek in een bijzonder daglicht stelt. 

 

Biografie 
De opzienbare fake-documentaire van Rémy Belvaux wordt live voorzien van stemmingsversterkende muzikale arrangementen van Stuurbaard Bakkebaard.  

Ben heeft een opzienbare bron van inkomsten; hij verdient zijn brood als moordenaar. Hij laat zich in zijn activiteiten volgen door een filmploeg, waardoor de kijker een integrerende kijk krijgt op zijn absurde en compromisloze handelen. Ondanks de ruwe, harde en gewetenloze praktijken, wint Ben ook je sympathie met authentieke, dubbelzinnige grappen en onverwachte, impulsieve daden. Na verloop van tijd verkleint de afstand tussen moordenaar en filmploeg en verdwijnen de grenzen van medeplichtigheid. Ook de kijker wordt opgezadeld met dit gevoel door de directe manier van filmen, maar dit wordt nog eens extra benadrukt door de toevoeging van geluidseffecten door Stuurbaard Bakkebaard. De band heeft vanuit de verhaallijn een aantal scènes geselecteerd en voorzien van sfeerversterkende arrangementen, die de impact van het beeld doen verhevigen. De combinatie van de zwart wit beelden en de dynamische geluidsgolven geven deze cultklassieker een extreme lading, die alle reality documentaires tot theekransjes degradeert.  

 

Stuurbaard Bakkebaard heeft sinds de oprichting in 1996 een eigen geluid ontwikkeld, met veel ruimte voor experiment, dynamiek en sfeer. Muzikale zielsverwanten zijn mannen als Captain Beefheart, Johnny Dowd en Tom Waits, terwijl ook G Love & Special Sauce en dEUS doorklinken in de 3 albums die de band uitbracht.