The Tragically Hip


Rock. Let op! Voor de verandering eens leuk nieuws voor fotografen! Het management van The Tragically Hip heeft expliciet laten weten dat er géén camerarestricties zijn!


The Junes


The Tragically Hip wordt ook wel eens de Canadese Golden Earring genoemd. Geen foutieve vergelijking als je bedenkt dat The Tragically Hip in een grijs verleden begon met het coveren van Golden Earring-liedjes. Inmiddels zijn de Hipsters hun Nederlandse evenknieën qua grootheid in Noord-Amerika veruit ontgroeid. Op dat contingent is de band uit Ontario een gigantische stadionact. Gelukkig zijn ze in Europa nog te bezichtigen in het clubcircuit, en dat komt zeker ten goede aan het intense sfeertje dat het kwintet weet neer te zetten op het podium.
Met muziek die doet denken aan Pearl Jam en zeker kan tippen aan werk van REM, Paul Weller en The Counting Crows hebben ze nu ondertussen al elf topalbums vol geschreven. De puntige gitaarriffs, de markante stem van zanger Gordon Downie en het simpelweg ijzersterke songmateriaal, allemaal factoren die ervoor zorgen dat je The Tragically Hip als een absolute topband mag bestempelen.

Zeker live is de band een bijzondere gewaarwording. Tijdens clubshows in Europa duiken er altijd wel groepjes fanatieke Canadezen op die hun landgenoten trouw overal achterna reizen. En dat doen ze niet zonder reden! Op het vurige nieuwe album 'World Container' hoor je een band in topvorm: inspirerende, opzwepende, rockende, melodieuze, poëtische én authentieke muziek met een no-nonsense attitude!