Hermano


Stonerrock. Enige show in NL!


+ Repomen (feat. member of Peter Pan Speedrock)


Laten we voor de verandering eens beginnen met de conclusie vóór we de loftrompet uitgebreid gaan steken over dit opwindende stonergezelschap: Hier móet je bij zijn! Concerten van Hermano in de Lage Landen hebben niks minder dan legendestatussen (vraag maar na bij onze Bossche buren van W2!), en het ziet er naar uit dat ook dit weer een memorabel avondje gaat worden!
Goed, nu we dat achter de rug hebben, de rest van die loftrompet: Hermano is de band van oud Kyuss-frontman John Garcia. Hij breekt met zijn bandkompanen sinds 1998 op dermate verbluffende wijze potten dat 's mans werk in Hermano moeiteloos in één adem genoemd mag worden met dat van het illustere Kyuss. Waar zijn oud-bandmaat Josh Homme doorging met het formeren van Queens of the Stone Age, zocht Garcia aanvankelijk zijn heil bij Slo Burn. Na het korte maar roerige bestaan van die band formeerde de zanger Unida en in het kielzog daarvan sloot hij zich aan bij Hermano. Op dat moment had Hermano nog de status van een los project van verschillende stonermuzikanten. Maar dat clubje stonermuzikanten maakte zulke puike muziek, dat de projectstatus al snel werd ontgroeid. Debuutplaat "Only a Suggestion" uit 2002 was al een knaller van jewelste, maar daar deden de heren met "Dare I Say" nog een flinke schep bovenop.

Inmiddels is Hermano toe aan het derde studioalbum. Volgens Garcia zegt de titel van die plaat genoeg: "...Into the Exam Room" is een album waarop Hermano veelzijdiger klinkt dan ooit. Naar eigen zeggen minder stoner en meer rock! Materiaal dat erom smeekt om live aan de man gebracht te worden vol fantastische riffs van gitarist David Angstrom!
In de Effenaar geeft Hermano de enige show in Nederland. Bovendien sluit de band in Eindhoven hun Europese tournee af. En doorgaans laat Hermano zo'n laatste tourdag (getuige de cd "Live at W2" uit 2005) niet onopgemerkt voorbijgaan!

Repomen
Heftig! Repomen is het resultaat van een samenwerking tussen enkele prominenten uit de Eindhovense Stonercity scène. Men neme de frontman van Peter Pan Speedrock en drie leden van de stonerformatie Borehole op zoektocht naar die ene ultieme riff. Het resultaat is een loodzware, logge riffmachine die alle verstopte stoner-oren flink zal doen uitspuiten. Back to basic, recht voor je raap en kei hard op je smoel, dat is waar Repomen voor staat. Een dealer in decibellen, waar jij vanavond de gelukkige eerste ontvanger van mag zijn! Want ja, een Repomen doet niet voor minder, die doet zijn eerste show meteen in de grote zaal van de Effenaar!