Riders on the Storm (voorheen The Doors)


Let op! Het wordt goed druk, maar er zijn deze avond ook aan de dagkassa nog voldoende kaarten te verkrijgen!


Hoor je de klassieker ‘Riders on the Storm’, denk je natuurlijk in eerste instantie aan The Doors. Onder dezelfde naam als dit fenomenale Doors-nummer gaan Ray Manzarek en Robbie Krieger, twee van de drie nog levende originele bandleden van de legendarische band The Doors, tegenwoordig door het leven. Deze avond komen ze voor een nu al gedenkwaardig optreden naar de Effenaar

Iedereen die er drie jaar geleden bij het optreden van de band (die destijds nog ‘The Doors of the 21th Century’ heette) op Bospop bij was, weet dat Krieger en Manzarek nog de nodige magie kunnen veroorzaken met de enorme reeks krakers uit het repertoire van The Doors. Precies toen Manzarek de bezwerende toetsenintro van ‘Riders on the Storm’ inzette, kwamen de eerste druppels uit de hemel vallen die het nummer een extra surrealistische lading gaven. Alsof Jim Morrison himself toekeek en hoogstpersoonlijk goedkeuring gaf aan het concert en dat bezegelde met wat regen uit de hemel.

Goed, Jim Morrison is er tegenwoordig niet meer bij. En het zal ook niet zo gauw regenen binnen in de Effenaar. Maar feit is dat ‘Riders on the Storm’ een topband is die naast toetsenist Manzarek en gitarist Krieger een paar puike muzikanten in de gelederen heeft. Zanger Brett Scallions (ex-Fuel) neemt de honneurs van Morrison bijvoorbeeld prima waar. En ook drummer Ty Dennis en bassist Phil Chen zijn twee muzikale zwaargewichten die het materiaal van The Doors doen laten klinken alsof het 1969 is.

‘Break on Through’, ‘L.A. Woman’, ‘Light My Fire’ en natuurlijk ‘Riders on the Storm’; allemaal kwamen ze voorbij op de recente setlijsten van de nieuwe incarnatie van The Doors. Een optreden van Riders on the Storm is dan ook een prima gelegenheid om oude tijden in een nieuw jasje te doen herleven!